Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύστημα e-learning της SQLearn στην Ακαδημία Ναυτικού Κύμης

0akadimia emporikou nautikou kumis

Το σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης (e-learning), που παρέχει ως χορηγία στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού της χώρας η SQLearn, παρουσιάστηκε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, στο πλαίσιο συνεργασίας με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στους σπουδαστές της ΑΕΝ Κύμης παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://aen.sqlearn.com παρουσία του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Στυλιανού Μπέλλα, του Διοικητή της ΑΕΝ Κύμης Βασιλείου Μπικάκη, της Διευθύντριας Σπουδών της ΑΕΝ Ιωάννας Σιμώνη, του Γενικού Διευθυντή της SQLearn Σπύρου Γκούμα, του εκπροσώπου της συνεργαζόμενης Theta Marine Consulting Καπετάνιου Ιωάννη Θεοδωράκα, καθώς και εκπαιδευτικού προσωπικού της ΑΕΝ.

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι μαθητές με προσωπικούς κωδικούς μπορούν να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα σε θεματικές του χώρου της ναυτιλίας. Η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία της αυτο-εκπαίδευσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (soft skills).
Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για επιμόρφωση και κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και στο ταξίδι, στο πλαίσιο μιας συνεχούς εκπαίδευσης σε ζητήματα που καλύπτουν απαιτήσεις διεθνείς, εθνικές και της σημαίας, ασφαλείας κ.λπ.
Η δομή των ψηφιακών μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως 3D animation, είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ το όλο σύστημα είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS).
Στην παρουσίαση της πλατφόρμας τονίστηκε από τους ομιλητές η σημασία του εν λόγω συστήματος για τη συνεχή επιμόρφωση των νέων σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς εμπεριέχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο απευθύνεται ειδικά σε ναυτικούς, ιδιαίτερα χρήσιμο για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, μετά το πέρας των σπουδών τους.
Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter