Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Βενιάμης: Έχουμε άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση αλλά πρέπει να λύσουμε ορισμένα θέματα με τις Τράπεζες, τους συνδικαλιστές και τη ναυτική εκπαίδευση

veniamis 004ng

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης μιλώντας πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Alpha και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου αναφερόμενος στη συνάντηση Τρίπρα – Μακρόν είπε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός δεν περιμένει κάτι άμεσα από αυτή τη συνάντηση αλλά παραμένει διαχρονικά στο πλευρό της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της για την ανάπτυξη της χώρας.

Τόνισε δε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι οι εφοπλιστές έχουν άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση, ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να λυθούν ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση με το τραπεζικό σύστημα, για την εισροή ναυτιλιακού συναλλάγματος που δημιουργήθηκαν και από την επιβολή του capital control. Δήλωσε ότι υπάρχει επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως με το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε συνεχώς χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις.

Τόνισε ότι προτεραιότητες της ΕΕΕ είναι η ναυτική εκπαίδευση και η ναυτοσύνη και επανέλαβε το αίτημα του εφοπλισμού να υπάρχει εξέλιξη των αποφοίτων του Λυκείου, που δεν φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μέχρι το καταληκτικό βαθμό του πλοιάρχου και του τρίτου μηχανικού. Εξαπέλυσε επίθεση σε ορισμένους συνδικαλιστές και τόνισε ότι δεν εκπροσωπούν ειδικότητες που υπάρχουν στα ποντοπόρα πλοία.

Δεν υπάρχουν είπε ναύτες, λαδάδες, ασυρματιστές. Πως οι πρόεδροι των σωματείων αυτών, συνέχισε ο κ. Θ. Βενιάμης, μπορούν να εμποδίζουν την ναυτολόγηση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Δεν μπορεί συνδικαλιστές να παραμένουν στις θέσεις για τριάντα και σαράντα χρόνια. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον πρόεδρο των ναυτών Α. Νταλακογιώργο και ρώτησε τους δημοσιογράφους να πληροφορηθούν «πόσα μήνες ή πόσες ημέρες έχει ναυτολογηθεί»

Σχετικά με τις επενδύσεις ο Θ. Βενιάμης τόνισε ότι για να έρθει ανάπτυξη πρέπει να γίνουν επενδύσεις, αλλά για να γίνουν επενδύσεις επιβάλλεται να γίνει μια ξεκάθαρη πλατφόρμα που να υπάρχει σταθερό νομικό πλαίσιο και να προβλέπει το ύψος της φορολογίας.

Αυτό έκανε η Μεγάλη Βρετανία, η Κύπρος, η Ισλανδία και προσφάτως και η Ιταλία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα προβλήματα αυτά τα είχαν συζητήσει με τον Α. Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΕΕΕ τόνισε ότι «είχαν συζητηθεί, είχε κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, όμως το ΠΑΣΟΚ και Ε. Βενιζέλος δεν συμφώνησαν στην ψήφιση του».

 

Πηγή: Alpha Radio, www.shippingtv.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter