Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βραβείο «Lloyd’s Awards» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

eugenides lloyds

Με το βραβείο «Lloyd’s Awards» τιμήθηκε το Ίδρυμα Ευγενίδου για την πολυετή προσφορά του στη ναυτική εκπαίδευση, στην κατηγορία «Achievement in education or training», στην διάρκεια της επίσημης τελετής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής των βραβείων για αυτή την τιμητική διάκριση, τόνισε ότι το βραβείο «Lloyds Awards», ανήκει πρωτίστως στον Εθνικό Ευεργέτη Ευγένιο Ευγενίδη, που οραματίστηκε και έδωσε την δυνατότητα για την δημιουργία ενός οικονομικά αυτάρκους Ιδρύματος, του οποίου σκοπός είναι η συμβολή στην εκπαίδευση των νέων Ελλήνων στο τεχνικό και επιστημονικό πεδίο.

Ο Ευγένιος Ευγενίδης, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, πίστεψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της μετά την καταστροφή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου χωρίς μια επαρκώς καταρτισμένη νέα γενιά, μιας και πίστευε βαθιά ότι η τεχνολογία θα ήταν η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

Η βράβευση αυτή, συνέχισε, ανήκει επίσης στην Μαριάνθη Σίμου, αδερφή του Ευγένιου Ευγενίδη και ψυχή του Ιδρύματος Ευγενίδου, που έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα του αδερφού της όπως και στον Νικόλαο Βερνίκο-Ευγενίδη, που έθεσε τα θεμέλια για την είσοδο του Ιδρύματος Ευγενίδου στον 21ο αιώνα.

Η υλοποίηση αυτού του οράματος, συμπλήρωσε, ανήκει στους συναδέλφους και συνεργάτες του Ιδρύματος Ευγενίδου, που σε αυτή την πορεία των 60 χρόνων έδωσαν κατάθεση ψυχής, διαβεβαιώνοντας ότι το ίδιο θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και στο μέλλον.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, τόνισε ο κ. Ευγενίδης, είναι ουσιαστικά «παιδί» της ποντοπόρου ναυτιλίας και ως εκ τούτου ένα μεγάλο φάσμα των μελλοντικών του δράσεων προτίθεται να κατευθυνθεί στη στήριξη της Ναυτικής Εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο ΕΠΑΛ, όσο και σε επίπεδο Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή οπουδήποτε αλλού κριθεί αναγκαίο, εφόσον αυτό θα είναι σε συνεργασία με την πολιτεία και επ’ ωφέλεια των νέων ναυτικών.

Επίσης, συνέχισε, το Ίδρυμα Ευγενίδου προτίθεται να συμβάλλει και στην προώθηση των STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στην ελληνική εκπαίδευση.
Οι καιροί, κατέληξε, είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για την πατρίδα μας και όχι μόνο, και εκδηλώσεις σαν την σημερινή αποτελούν σημαντικό κίνητρο για την συνέχιση του κοινού αγώνα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Στην διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών το Ίδρυμα Ευγενίδου, μεταξύ άλλων, έχει προσφέρει στην ναυτική εκπαίδευση:
- 134 τίτλους βιβλίων.
- Άνω των 700.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς του 2014 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
- Προσομοιωτές και άλλες υλικο-τεχνικές υποδομές για την άρτια λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
- Το εκπαιδευτικό σκάφος «Ευγένιος Ευγενίδης».
- 60 υποτροφίες από το 1989 έως σήμερα σε αντίστοιχο αριθμό αριστούχων του Λιμενικού Σώματος.
- Συνέδρια και Μελέτες για τη ναυτική εκπαίδευση και τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού.

Οι τεχνικές εκδόσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου, μαζί με τα βιβλία των ναυτικών, αριθμούν 517 τίτλους βιβλίων, που έχουν διανεμηθεί μέχρι σήμερα σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

Έως τώρα, εξάλλου, πέραν των 60 υποτροφιών που έχουν χορηγηθεί σε αριστούχους του Λιμενικού Σώματος, έχουν δοθεί 440 υποτροφίες σε αποφοίτους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter