Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετ’ εμποδίων οι μετεγγραφές Σπουδαστών στις ΑΕΝ

arvanitidis

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας (25.11.2016) ο Γιώργος Αρβανιτίδης ζητά να υπάρξει μέριμνα για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που καταθέτουν οι σπουδαστές των ΑΕΝ για μετεγγραφές, όπως ακριβώς συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης και μέχρι το 2014. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης:

«Εκτός των προβλημάτων που υπάρχουν με την κάλυψη όλων των θέσεων σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε όλες της Α.Ε.Ν. δεν υπάρχει σίτιση και στην Α.Ε.Ν. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που φοιτά μεγάλος αριθμός σπουδαστών δεν παρέχεται ούτε στέγαση. Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός σπουδαστών που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα υποβάλει αιτήσεις μετεγγραφής προκειμένου να φοιτήσει κοντά στον τόπο κατοικίας του».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Η έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2016-2017 στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) έγινε στις 3 Οκτωβρίου με σοβαρά προβλήματα.

Εκτός των προβλημάτων που υπάρχουν με την κάλυψη όλων των θέσεων σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε όλες της Α.Ε.Ν. δεν υπάρχει σίτιση και στην Α.Ε.Ν. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που φοιτά μεγάλος αριθμός σπουδαστών δεν παρέχεται ούτε στέγαση. Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός σπουδαστών που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα υποβάλει αιτήσεις μετεγγραφής προκειμένου να φοιτήσει κοντά στον τόπο κατοικίας του.

Στην τελευταία περίοδο της οικονομικής κρίσης – και μέχρι και το 2014 – είχε υπάρξει προσπάθεια και σχεδιασμός από το Υπουργείο Ναυτιλίας που είχε ως αποτέλεσμα να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα μετεγγραφών.

Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν πραγματοποιούνται όλες οι μετεγγραφές, αλλά έχουν δημιουργηθεί και ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθείται για την έγκριση των μετεγγραφών.

Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι από το 2000 που εφαρμόζεται η ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις μετεγγραφές, φέτος για πρώτη φορά εγκρίθηκαν μετεγγραφές από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής το μήνα Ιούνιο πριν καν την προβλεπόμενη από το νόμο ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων των σπουδαστών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η ΚΥΑ Μ 3615.3/03/2000;
Με ποια κριτήρια και για ποιόν λόγο εγκρίθηκαν μετεγγραφές τον Ιούνιο;
Εφόσον δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μετεγγραφών, θα προχωρήσετε σε τροποποίηση του Άρθρου 26 της ανωτέρω ΚΥΑ ώστε να συμπεριληφθούν και κριτήρια που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης;

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter