Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τελετή εγκαινίων ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων Α.Ε.Ν. Μακεδονίας

aen makedonias mhxaniwna oxumena provlhmata

Αύριο, 31/05/2016, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, πρόκειται να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Μακεδονίας στη Μηχανιώνα, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υ.Ν.Α.Ν.Π. κ. Ιωάννη Θεοτοκά, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμάτιο Ράπτη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρο Βενιάμη. Η εν λόγω εκδήλωση επισφραγίζει το καθόλα επιτυχές αποτέλεσμα συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με την εκτέλεση ενός έργου που περιλαμβάνει την ανακαίνιση 6 κτιρίων μέσω δωρεάς που χορήγησε η τελευταία.

Τούτο κατέστη δυνατό μόλις στο τέλος του 2015 θέτοντας το ως πρώτη προτεραιότητα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την υπογραφή σχετικής σύμβασης δίνοντας τη δυνατότητα με τις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Μακεδονίας να μετεξελιχθεί ουσιαστικά σε ένα πραγματικό ελληνικό εκπαιδευτικό κέντρο του βορρά στο πλαίσιο της παρεχόμενης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Εν συνεχεία, ο κ. Υπουργός στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί, επίσης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στο Βόλο μεταβαίνει σήμερα ο κ. Υπουργός συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, προκειμένου όπως, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2016», παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Για το σκοπό αυτό βρίσκονται ήδη στο Βόλο ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Σταμάτιος Ράπτης και ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter