Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επαγγελματική εκπαίδευση στο ναυτιλιακό τομέα από το ΙCS

images 1

Επαγγελματική εκπαίδευση στο ναυτιλιακό τομέα προσφέρει το Institute of Chartered Shipbrokers (ΙCS), που είναι ο μεγαλύτερος διεθνής φορέας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της ναυτιλίας από το 1911.


Με φόντο την παρούσα δεινή οικονομική συγκυρία και ενώ οι Έλληνες υφίστανται νέα μέτρα λιτότητας, επαγγελματίες υψηλής μόρφωσης και εκπαίδευσης, στρέφονται για άλλη μια φορά στις θάλασσες.
Η ελληνική ναυτιλία, η οποία ελέγχει σχεδόν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, ανέκαθεν πηγή εθνικής υπερηφάνειας, διατίθεται πάντοτε να προσλάβει επαγγελματίες με σύγχρονη γνώση, δεξιότητες και εξειδίκευση. Η ναυτιλία παραμένει ένας από τις λίγους επαγγελματικούς χώρους που εξακολουθούν να προσλαμβάνουν προσωπικό με ανταγωνιστικούς μισθούς σε μια χώρα όπου η ανεργία αυξάνεται διαρκώς.
Η Ελλάδα βιώνει ένα κύμα ενθουσιασμού από άνδρες και γυναίκες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια καριέρα ναυλομεσιτών, η γενικότερα μια καριέρα στην ναυτιλία. Η αύξηση αυτή ενδιαφέροντος για το ήδη δημοφιλές επάγγελμα σε ένα παραδοσιακά δυνατό ναυτιλιακό έθνος, επισημάνθηκε από τον κ.Bruce Ogilvy, πρόεδρο του Institute of Chartered Shipbrokers, σε ομιλία του στο συνέδριο του International Maritime Industries Forum, στο Λονδίνο.
Το Hellenic Management Centre (HMC), το επίσημα εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο του ICS στην Ελλάδα, αφοσιωμένο στην διαρκή επαγγελματική εκπαίδευση σε επαγγελματίες της ναυτιλίας, παρέχει το επαγγελματικό ναυτιλιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ICS, το Annual Professional Maritime Programme. Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ICS, Professional Qualifying Examinations, που οδηγούν στην απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης, ήτοι του ICS Membership, σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.
Η ελληνική ναυτιλία, στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και η σημαντικότερη βιομηχανία της χώρας, απαιτεί επαρκώς κατηρτισμένους επαγγελματίες, με τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν την διαφορά. Και πράγματι την έχουν κάνει!
Σε απόδειξη των ανωτέρω, το Ελληνικό Παράρτημα του Institute of Chartered Shipbrokers ξεχώρισε και πάλι αυτήν την χρονιά στις εξετάσεις του ICS τον Απρίλιο. Για δεύτερη φορά η Ελλάδα είχε περισσότερους σπουδαστές και την μεγαλύτερη συμμετοχή στις εξετάσεις από όλα τα Εξεταστικά Κέντρα παγκοσμίως. Το Ελληνικό Παράρτημα του Institute of Chartered Shipbrokers με υπερηφάνεια σημειώνει ότι πέντε συνολικά βραβεία απονεμήθηκαν σε Έλληνες σπουδαστές για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στις εξετάσεις παγκοσμίως.
Τόσο οι ιδιώτες, όσο και οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να επωφεληθούν εξαιρετικά από το ICS Annual Professional Maritime Programme, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένο να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν την γνώση, τις δεξιότητες και την ειδίκευση τους άμεσα στην καθημερινή επαγγελματική τους απασχόληση. Προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διευρύνουν τόσο τις γνώσεις τους στο αντικείμενο όσο και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.
Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η ιδιότητα του μέλους του ICS εμπνέει σεβασμό γιατί πιστοποιεί την αφοσίωση του μέλους στην εφ'όρου ζωής μάθηση.
Η διαρκής αύξηση των αριθμών των σπουδαστών και μελών του ICS δείχνει ότι οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις είναι ακόμα σημαντικότερες σήμερα, καθώς τα στελέχη αλλά και οι εταιρείες προετοιμάζονται για την ανάκαμψη της αγοράς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter