Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

QUEEN MARY UNIVERSITY of LONDON: Πραγματοποιήθηκε διήμερο εισαγωγής στο πρόγραμμα LL.M. IN INTERNATIONAL SHIPPING LAW

naftiki ekpaidefsi 88

To QUEEN MARY UNIVERSITY of LONDON οργάνωσε το πρώτο του Διήμερο Εισαγωγής για το νέο πρόγραμμα LL.M. IN INTERNATIONAL SHIPPING LAW, PIRAEUS GREECE, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Hellenic Management Centre) στον Πειραιά. Η επιτυχημένη και υψηλού κύρους αυτή εκδήλωση αποτέλεσε την έναρξη του νέου προγράμματος, που βασίζεται στο επιτυχημένο LLM in International Shipping Law του Λονδίνου.


Το πρόγραμμα θα διδάσκεται από ειδικούς του Κέντρου Εμπορικών Νομικών Σπουδών του Queen Mary University of London (QMUL), ενός από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η Νομική Σχολή του οποίου καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων και την 1η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων του Λονδίνου. Το πρόγραμμα θα διδάσκεται σε συνεργασία με το Hellenic Management Centre (HMC), ενός οργανισμού που προσφέρει ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1999, στις εγκαταστάσεις του HMC στον Πειραιά.
Αυτός ο καινοτόμος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αναπτύξουν ακαδημαϊκή εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς του διεθνούς ναυτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των : Maritime Arbitration, Charterparties: Law and Practice, Protection and Indemnity (P&I) Clubs, Marine Insurance Law, Carriage of Goods by Sea, "Wet" Shipping Law: Collisions and other Incidents at Sea.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους και απόφοιτους νομικής καθώς και σε επαγγελματίες της ναυτιλίας με σχετική εργασιακή εμπειρία και ακαδημαϊκό υπόβαθρο και θα διδάσκεται σε έξι εντατικές διδακτικές ενότητες σε δυο ακαδημαϊκά εξάμηνα, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με τυχόν επαγγελματικές υποχρεώσεις των υποψηφίων. Θεωρείται από την ναυτιλία ως μια μοναδική ευκαιρία για σπουδαστές και επαγγελματίες της ναυτιλίας που ζουν στην Ελλάδα να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν χωρίς να χρειαστεί να μετεγκατασταθούν.
Το Διήμερο Εισαγωγής, άψογα διοργανωμένο, έδωσε στους φοιτητές την δυνατότητα να λάβουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα.
Του φοιτητές καλωσόρισαν μέλη της Διοίκησης του QUEEN MARY UNIVERSITY of LONDON και του Hellenic Management Centre, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επίσης την Δρ Τίνα Λοβέρδου, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Προγράμματος, καθώς και άλλους καταξιωμένους καθηγητές του QMUL, όπως ο Καθηγητής Ιωάννης Κόκορης και ο Καθηγητής Rodrigo Olivares-Caminal (QM), που τους έδωσαν κρίσιμες πληροφορίες για την ακαδημαϊκή περιπέτεια που ξεκινούν. Οι φοιτητές παρακολούθησαν επίσης ένα σεμινάριο Κριτικής Νομικής Σκέψης και Γραφής που δίδαξε ο κ. Nicholas Lloyd (QM). Ακόμη παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με την επαγγελματική τους ανέλιξη, την χρήση των ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών, την πλατφόρμα εικονικής εκμάθησης (QMPlus) και το Πρόγραμμα πληροφοριών Φοιτητών (Mysis).
Οι φοιτητές ενθουσιάστηκαν με την ακαδημαϊκή εισαγωγή τους στο Πρόγραμμα, καθώς θα λάβουν μέσω αυτού την υποστήριξη που χρειάζονται για να διακριθούν στον επαγγελματικό τους στίβο και να κάνουν την διαφορά στο χώρο της ναυτιλίας μέσω της γνώσης και της εξειδίκευσης που θα αποκτήσουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter