Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναδιάρθρωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης

dritsas 90645

Προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού είναι η αναδιάρθρωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιουργούν οι εξελίξεις της διεθνούς ναυτιλίας. Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην έντονη στροφή των νέων στο ναυτικό επάγγελμα και της ζήτησης για ναυτικούς με υψηλή κατάρτιση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει με έγγραφό του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης, εφαρμόζονται από το 2013-14 τα νέα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αναθεωρημένης Διεθνούς Σύμβασης STCW 1978 (2010-Manila).

Επίσης, ο υπουργός κάνει γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τις ΑΕΝ/ Κύμης, Ηπείρου, καθώς και οι διαδικασίες ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ/ΣΕΣ 2014-2020 εξοπλισμού για το σύνολο των Ακαδημιών με στόχο η παρεχόμενη εκπαίδευση να πραγματοποιείται με τα πλέον σύγχρονα μέσα.

Να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου που ζητούσε να μάθει με ποιον τρόπο θα καταστεί η ελληνική ναυτική εκπαίδευση ανταγωνιστική για την διεθνή αγορά καθώς και αν υπάρχει σκέψη για την αναβάθμιση των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού.

Ο κ. Δρίτσας δεν παραλείπει να αναφέρει ότι οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων υποβάθμιζαν συστηματικά της ΑΕΝ στερώντας εκπαιδευτικό προσωπικό, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό

 

Πηγή: newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter