Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο στόχαστρο της ΕΕ οι Φιλιππινέζοι ναυτικοί

philipino

Με μία ανακοίνωση της η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μανίλα επιβεβαίωσε ότι οι αρχές των Φιλιππίνων έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να φέρουν τη ναυτική εκπαίδευση , την κατάρτιση και το σύστημα πιστοποίησης κοντά στις απαιτήσεις της Διεθνούς Σύμβασης για τα Πρότυπα Εκπαίδευσης STCW .

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται στις ναυτικές σχολές εκπαίδευσης των Φιλιππίνων και οι αρχές της χώρας πρέπει να αποδείξει ότι τα σχέδια ελέγχου που έχουν θεσπιστεί, υλοποιούνται.

Επιπλέον, η Επιτροπή ζήτησε από τις αρχές των Φιλιππίνων να παράσχουν από το τέλος Ιουλίου τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία που θα δείχνουν ότι τα προβλήματα έχουν εκλείψει.  Μια νέα επιθεώρηση των σχολών από την EMSA προβλέπεται για τον προσεχή Οκτώβριο.

Η οδηγία 2001/ 25 σχετικά με το ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης των ναυτικών αποτελεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη βάση  της αξιολόγησης των συστημάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης των τρίτων χωρών, προκειμένου να εξακριβωθεί αν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της σύμβασης STCW .

Οι έλεγχοι EMSA στις Φιλιππίνες έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό . Μέχρι σήμερα , υπάρχουν περίπου 15.000 Φιλιππινέζοι αξιωματικοί που εργάζονται σε πλοία νηολογημένα στην ΕΕ .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter