Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δυο μήνες παράταση στο θρίλερ του Baltic Exchange

baltic exchange 004

Για δυο μήνες μέχρι τις 31 Αυγούστου, από τα τέλη Ιουνίου, παρατείνεται η περίοδος των συζητήσεων για την εξαγορά του Baltic Exchange με το Singapore Exchange (SGX). Το SGX συζητά την αγορά του 100% των μετοχών του Baltic Exchange.

Όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης τις προηγούμενες εβδομάδες, έγιναν επαφές και συζητήσεις με μετόχους και παράγοντες του Baltic Exchange και έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις.

Τα δύο μέρη υπέγραψαν μια συμφωνία αποκλειστικότητας για τις συζητήσεις από τις 25 Μαΐου ωστόσο αυτή η συμφωνία δεν προδικάζει και το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Πάντως πολλοί Brokers έχουν εκφράσει την αντίρρηση τους στην εξαγορά και έχουν συστήσει το Competitive Ship Brokers Limited (CSBL), το οποίο επισημαίνει ότι πολλές από τις μεγάλες διεθνείς εταιρίες ναυλομεσιτικών αισθάνονται την ανάγκη να έχουν μια ενιαία φωνή σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς, το οποίο υποβάλλεται σε σημαντικές αλλαγές.

Από την πλευρά του ο Guy Campbell, πρόεδρος του Baltic Exchange δήλωσε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να συμφωνήσει με την SGX σε μια τυποποιημένη σύμβαση με τους brokers η οποία θα περιγράφει και προτάσεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης και της ανεξαρτησίας του Baltic Exchange.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter