Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θετικές προσδοκίες από την Moore Stephens

Shipping-Confidence-Hits-Highest-Level-Since-2008

Παρά το γεγονός ότι η διορθωτική πορεία του δείκτη συνεχίστηκε και την προηγούμενη εβδομάδα, η τελευταία τριμηνιαία έκθεση "Shipping Confidence Survey" της Moore Stephens, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα που υπάρχει και την γενικότερη πεποίθηση για βελτίωση της αγοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που επικαλείται η «G.Moundreas» ο μέσος όρος του συνολικού Δείκτη Εμπιστοσύνης τον Φεβρουάριο, έκλεισε στο 6,5 (η κλίμακα είναι από το 1 έως το 10) συγκριτικά με το 6,1 τον Νοέμβριο του 2013.

Να σημειώσουμε πως η μέτρηση αυτή είναι η μεγαλύτερη μετά από το 6,8 τον Μάιο του 2008. Άξιο αναφοράς είναι πως όλες οι κατηγορίες, βάσει αντικειμένου, που ερωτήθηκαν εξέφρασαν θετικές απόψεις για βελτίωση της αγοράς.

Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης των πλοιοκτητών τον Φεβρουάριο συγκριτικά με τον Νοέμβριο βελτιώθηκε από το 6,2 στο 6,6 των ναυλωτών από το 5,7 στο 6,5 το οποίο είναι και το υψηλότερο ρεκόρ, των Managers από 6,1 στο 6,4 και των μεσιτών από το 5,6 στο 6,4.

Σχετικά με τον κλάδο μεταφοράς πλοίων ξηρού φορτίου και συγκεκριμένα με την αύξηση των εσόδων (ναύλοι), το 58% όλων των ερωτηθέντων, που αποτελεί και ρεκόρ, θεωρεί ότι τα έσοδα θα παρουσιάσουν αύξηση.

Το πλέον θετικό στοιχείο είναι πως το 76% των ναυλωτών και το 59% των πλοιοκτητών ασπάζεται την άποψη αυτή για βελτίωση των εσόδων. Σύμφωνα με τον Richard Greiner, Shipping Partner της Moore Stephens, τα τελευταία περίπου 6 χρόνια πτωτικής πορείας και σύμφωνα με εμπειρικά στοιχεία, στοιχειοθετούν ένα «κύκλο» ιδιαίτερα στη ναυτιλία που χαρακτηρίζεται από κυκλικότητα και όπως όλα δείχνουν τα χειρότερα έχουν ξεπεραστεί.

Η τελευταία έρευνα αποκαλύπτει πως τα επίπεδα εμπιστοσύνης είναι τα υψηλότερα από το 2008 αυξάνοντας έτσι την πεποίθηση για βελτίωση του κλάδου τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter