Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

United Maritime: Παραλαβή δεξαμενοπλοίου

tsantanistamatis

H United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA) ανακοινώνει την παραλαβή ενός Aframax δεξαμενόπλοιου. Το M/T Parosea έχει χωρητικότητα 114,000 dwt και ναυπηγήθηκε το 2006 στην Νότια Κορέα.

Το Μ/Τ Parosea είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που παραλαμβάνει η Εταιρεία, ως μέρος της εξαγοράς στόλου τεσσάρων δεξαμενόπλοιων που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2022.

To Parosea συμμετέχει ήδη σε διεθνές pool εμπορικής διαχείρισης, που ειδικεύεται σε δεξαμενόπλοια τύπου Aframax.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε το πρώτο μας Aframax tanker σηματοδοτώντας πλέον και επίσημα την εισαγωγή της United στην εν λόγω αγορά. Η εμπορική εκμετάλλευση του πλοίου θα βελτιστοποιηθεί με συμμετοχή του σε ένα από τα μεγαλύτερα Aframax pools παγκοσμίως.

Δεδομένης της παρούσας δυναμικής της tanker αγοράς, η χρονική στιγμή της απόκτησης των τεσσάρων δεξαμενόπλοιων και της άμεσης παράδοσής τους αποδεικνύεται ιδανική. Ο ημερήσιος ναύλος των Aframax με βάση τον δείκτη Baltic Dirty Tanker (“BDTI”) ξεπερνά τα 50.000 δολάρια, ενώ οι προοπτικές παραμένουν σταθερά θετικές για τα επόμενα χρόνια.

Αναμένουμε άμεση παράδοση των υπόλοιπων τριών δεξαμενόπλοιων, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω κερδοφορία της United. Παράλληλα παρακολουθούμε την αγορά με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας μας στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων.»

Σχετικά με την United Maritime Corporation

H United Maritime Corporation είναι ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. Με την παράδοση των νεοαποκτηθέντων πλοίων, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 2 Aframax δεξαμενόπλοια, 2 LR2 δεξαμενόπλοια και 1 Capesize πλοίο ξηρού φορτίου με συνολική μεταφορική ικανότητα 617,014 dwt τόνων περίπου.
Η United Maritime Corporation έχει κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «USEA».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter