Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάνω από 3 δισ. ευρώ ο τζίρος του Ομίλου Grimaldi για δεύτερη συνεχή χρονιά!

grimaldi lines

Ο Όμιλος Grimaldi δημοσίευσε πρόσφατα την Έκθεσή για την Αειφορία του 2019 (2019 Sustainability Report), όπου περιγράφεται η οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική απόδοση του Ομίλου.


Σύμφωνα με την έκθεση το 2019, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου υπερέβη τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δεύτερη συνεχή χρονιά, με μία αύξηση άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με το 2018 (+ 4%) και σημαντική αύξηση του EBITDA (περίπου + 24%). Πάνω από το 80% της οικονομικής αξίας που δημιουργήθηκε διανεμήθηκε μεταξύ προμηθευτών, υπαλλήλων, δανειστών, της Δημόσιας Διοίκησης και της κοινότητας.
Το πλεονέκτημα του ομίλου Grimaldi, όπως τονίζεται, είναι η αποτελεσματικότητα του στόλου του που αποτελείται από περισσότερα από 130 πλοία - εκ των οποίων τα 118 είναι ιδιόκτητα – τα οποία σχεδιάστηκαν και βελτιστοποιήθηκαν για τη μεταφορά οποιουδήποτε τύπου τροχαίου φορτίου, εμπορευματοκιβωτίων και επιβατών, με μέση ηλικία περίπου 14 ετών, σημαντικά κάτω από τον μέσο όρο του κλάδου.
Το σχέδιο ανανέωσης και επέκτασης του στόλου συνεχίστηκε το 2019 με την παράδοση του πλοίου PCTC (Pure Car & Truck Carrier) Grande Mirafiori και την ολοκλήρωση της επιμήκυνσης και αναδιάρθρωσης των ναυαρχίδων Cruise Roma και Cruise Barcelona στο ναυπηγείο Fincantieri στο Παλέρμο. Επί του παρόντος, το βιβλίο παραγγελιών περιλαμβάνει 12 πλοία ro-ro της σειράς GG5G (Grimaldi Green 5th Generation), 4 πλοία PCTC, καθώς και δύο μονάδες ro-pax της κατηγορίας "Superstar" για τη θυγατρική Finnlines.
Ο Ιταλικός όμιλος υλοποιεί τη στρατηγική Zero Emission in Port®, που στοχεύει στο να επιτρέπει στα πλοία να σταματούν στο λιμάνι χωρίς να λειτουργούν οι βοηθητικοί κινητήρες και συνεπώς χωρίς να παράγουν επιβλαβείς εκπομπές. Στον κοινωνικό τομέα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο μέσα από το Grimaldi Foundation Onlus, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2007 και ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Grimaldi. Τέλος ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 16.000 υπαλλήλους (τόσο στην ξηρά όσο και σε πλοία) σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περίπου 12.600 είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

Εδώ η έκθεση Αειφορίας του Ομίλου στα αγγλικά

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter