Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοινώνει την αγορά ενός Capesize πλοίου με άμεση παράδοση

0Stamatis Tsantanis

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία αγοράς ενός Capesize πλοίου.
Το πλοίο είναι χτισμένο το 2005 στο ναυπηγείο Mitsui Engineering & Shipbuilding Co. Ltd. στην Ιαπωνία, έχει χωρητικότητα 177.536 τόνους περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Goodship. Με την παράδοσή του, ο στόλος της Εταιρείας θα αυξηθεί στα 11 Capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ανέλθει σε 1,926,117 τόνους περίπου.
Η αξία αγοράς ανέρχεται στα 11,4 εκάτ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με διαθέσιμα κεφάλαια, αξιοποιώντας μικρό μέρος των προσφάτων αυξήσεων κεφαλαίου. Η παράδοση του πλοίου αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020
Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την απόκτηση ενός Capesize πλοίου, κατασκευασμένου σε Ιαπωνικό ναυπηγείο με υψηλές προδιαγραφές. Η προσθήκη του στο στόλο μας αυξάνει την λειτουργική μας δυναμική ως αμιγώς Capesize εταιρεία. Η ιστορικά χαμηλή τιμή που πιστεύουμε ότι επετεύχθη, ενισχύει -μεταξύ άλλων- την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε και να εκτελούμε εγκαίρως μοναδικές ευκαιρίες αγοράς.
Το πλοίο αναμένεται να μας παραδοθεί άμεσα, εν μέσω ισχυρής αγοράς Capesize, με ημερήσιους ναύλους που υπερβαίνουν τα 30.000 δολάρια και με τα συμβόλαια FFA, για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, να διαπραγματεύονται στα 22.000 δολάρια περίπου ημερησίως. Βάσει των τιμών παραγώγων FFA, το εν λόγω πλοίο ενδέχεται να προσδώσει στα καθαρά έσοδα της Εταιρείας 3,4 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2020.
Πιστοί στη δήλωσή μας προς τους μετόχους μας, μέρος των κεφαλαίων από τις πρόσφατες προσφορές διατέθηκε σε μια επιπλέον συναλλαγή, που αναμένεται να συμβάλλει περεταίρω έσοδα και μετοχική αξία. Η Seanergy βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να επωφεληθεί από την ισχυρή αγορά με το σύνολο του στόλου ναυλωμένο spot ή χρονοναυλωμένο στον BCI, καθώς επίσης εξετάζουμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω ελκυστικές ευκαιρίες σε ιστορικά χαμηλές αξίες.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση του νέου πλοίου, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 11 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 1,926,117 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 11,5 περίπου έτη.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ''SHIP''.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter