Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Volkswagen Group : Ιδιότητος στόλος πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων

0VOLKSWAGENGROUP

Την περασμένη χρονιά, σχεδόν 2,7 εκατ. οχήματα του Volkswagen Group ή κάπου ένα στα τέσσερα από τα περίπου 11 εκατ. οχήματα που παραδόθηκαν σε πελάτες, έκαναν το πρώτο τους ταξίδι δια της θαλάσσιας οδού, μεταφερόμενα από το εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα του πελάτη. Το Volkswagen Group είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί τα δικά του, ιδιόκτητα πλοία για τη μεταφορά των νέων αυτοκινήτων και το κάνει από τη δεκαετία του 1960. Σήμερα έχει σε λειτουργία έντεκα πλοία παγκοσμίως, καθένα από αυτά έχει δυνατότητα μεταφοράς έως 4.700 οχημάτων.
Τα περισσότερα από τα πλοία λειτουργούν στη διαδρομή της Βόρειας Αμερικής, σε συνεχή βάση όλες τις ημέρες του χρόνου. Από τον Έμντεν, στα γερμανο-ολλανδικά σύνορα, αναχωρούν πλήρως φορτωμένα για την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, όπου ακολουθεί εκφόρτωση των οχημάτων που προορίζονται για την εκεί αγορά. Ακολούθως, τα πλοία συνεχίζουν για το Μεξικό, όπου εκφορτώνονται πλήρως και στη συνέχεια φορτώνονται εκ νέου. Ακολουθεί άλλη στάση στις ΗΠΑ και το πλοίο επιστρέφει στη συνέχεια στη Γερμανία, μετά από περίπου 12.000 ναυτικά μίλια, σε χρονικό διάστημα 45-50 ημερών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ σύντομα θα διαθέτει το Group δύο νέα ιδιόκτητα πλοία για μεταφορές αυτοκινήτων, τα οποία για πρώτη φορά θα χρησιμοποιούν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Σε σύγκριση με τα συμβατικά πλοία με υγρά καύσιμα, όπως το βαρύ μαζούτ, είναι πολύ καλύτερη περιβαλλοντική λειτουργία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter