Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Λιβανός: Περιορίστε τις νέες ναυπηγήσεις LNG

livanos 333

Κάλεσμα περιορισμού νέων ναυπηγήσεων πλοίων LNG, απηύθυνε ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός σε ομιλία του στο Λονδίνο. Ο κ. Λιβανός, ο οποίος διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους LNG Carriers στόλους, μέσω της Gaslog, υπογράμμισε ότι τα νέα σύγχρονα LNG Carriers, δεν είναι συμβατά με τους στόχους που έχει θέσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) για μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων κατά 50% τουλάχιστον μέχρι το 2050.

Τα εν λόγω πλοία, κοστίζουν περίπου 200 εκατ. δολαρίων το ένα, αλλά δεν πληρούν τους στόχους του ΙΜΟ για το 2050, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία ο επενδυτικός κίνδυνος όσον αφορά στις νέες παραγγελίες.
Ο κ. Λιβανός προέτρεψε τους πλοιοκτήτες να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα πλοία, τα οποία είναι συμβατά με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για το 2030 που προβλέπουν μείωση των εκπομπών κατά 40% σε σχέση με το 2008.

Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί μεγάλη πρόοδος στην περιβαλλοντική απόδοση των πλοίων αλλά για να μπορέσουν τα LNG να πιάσουν τους στόχους του 2050, θα χρειαστεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές στις τεχνολογίες πρόωσης τους.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι επενδύσεις στα LNG carriers αποτελούν μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη επένδυση αλλά δήλωσε εξαιρετικά επιφυλακτικός όσον αφορά την ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει αχαλίνωτη ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αυτή την περίοδο οι παραγγελίες πλοίων σε παγκόσμιο επίπεδο, περιλαμβάνουν 116 LNG carriers.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter