Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δυο ακόμη LNG Carriers από την ΤΕΝ

tenlng

Αυξημένα έσοδα και επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο η Τsakos Energy Navigation (TEN) του Ομίλου Τσάκου, η οποία τοποθέτησε παραγγελία για δυο ακόμη LNG Carriers.


H TEN κατέγραψε στο εξάμηνο έσοδα 291 εκατ. δολ, 17% υψηλότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και καθαρά κέρδη 11,5 εκατ. δολ έναντι ζημιών 21,5 εκατ. δολ ένα χρόνο πριν
Το μέσο ημερήσιο έσοδο ανά πλοίο ανήλθε στα 20,418 δολ και ήταν υψηλότερο κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018
Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019, η ΤΕΝ συνέχισε να υλοποιεί μία στρατηγική μακροχρόνιας απασχόλησης των πλοίων της με στρατηγικούς συνεργάτες. Στο πλαίσιο αυτό τέσσερα δεξαμενόπλοια προστέθηκαν με μακροχρόνια ναύλωση σε αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ενώ άλλα δυο εντάχτηκαν στη συμμαχία που έχει ήδη η ΤΕΝ με νοτιοαμερικανική εταιρεία.
Η ΤΕΝ επέκτεινε την παρουσία της στο τομέα των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου με την τοποθέτηση παραγγελίας για ένα LNG Carrier μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων με option για ένα ακόμη στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, της Κορέας με ορίζοντα παράδοσης το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Με την προσθήκη των δυο αυτών πλοίων ο στόλος των LNG carriers της ΤΕΝ θ αριθμεί τέσσερα πλοία.
Η αγορά εμφανίζει στοιχεία υγιούς ανάκαμψης και ο στόλος της ΤΕΝ έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει την άνοδο αυτή δήλωσε ο COO της ΤΕΝ κ. Γιώργος Σαρόγλου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter