Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε «σαφάρι» στελεχών με ψηφιακές δεξιότητες η παγκόσμια ναυτιλία

0digital trans

Η ψηφιακή πραγματικότητα έχει ήδη διαβεί το κατώφλι της παγκόσμιας ναυτιλίας αλλά υπάρχει «κενό» ως προς την εξεύρεση στελεχών με ψηφιακές δεξιότητες προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις της ναυτιλίας.

Πρόκειται για ένα εκ των συμπερασμάτων που έχουν εξαχθεί στις συζητήσεις για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας και των λιμένων που εξελίσσονται στη ναυτιλιακή εβδομάδα της Σιγκαπούρης. Μετά το πρώτο σοκ της εισόδου σε ένα «παραδοσιακά συμπεριφερόμενο» τομέα του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι, όπως η ναυτιλία, εκείνο που καταδείχθηκε από τις συζητήσεις είναι ότι το προσεχές διάστημα θα πρέπει να αναζητηθεί ένας σημαντικός αριθμό στελεχών με ψηφιακές δεξιότητες ή ένα μεγάλο μέρος του υφιστάμενου στελεχιακού δυναμικού να μετεκπαιδευτεί («up-skilling») στο πεδίο αυτό. Χαρακτηριστικό της έλλειψης στελεχών η αναφορά στοιχείων μέσα από το LinkedIn που απεικονίζει την ανισσοροπία του ισοζυγίου προσφοράς- ζήτησης χωρίς να υπολογίζεται η «επόμενη ημέρα» με τα αυτόνομα πλοία και τα από ξηράς κέντρα ελέγχου στόλων. Η αποτύπωση της εν λόγω εικόνας έρχεται να δικαιώσει μερίδα αναλυτών που είχαν υποστηρίξει ότι η ναυτιλία θα υποστεί σοκ καθώς θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τους ραγδαίους ρυθμούς της ψηφιοποίησης συνειδητοποιώντας ότι αυτή ουσιαστικά θα κρίνει στο άμεσο μέλλον βασικές παραμέτρους της ανταγωνιστικότητας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Επίσης έρχεται να δικαιώσει και τις μελέτες που αποτύπωσαν την μεταστροφή παραδοσιακών επαγγελμάτων , όπως των λιμενεργατών, στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών συστημάτων ελέω της υιοθέτησης αυτοματισμών από την λιμενική βιομηχανία.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter