Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία αξίας 780 εκατ. δολ από τον Γιώργο Γιουρούκο!

giouroukos321

Μια σημαντική συμφωνία με ελληνικό ενδιαφέρον αξίας 780 εκατ. δολ ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για την συγχώνευση των ναυτιλιακών εταιρειών Global Ship Lease και Poseidon Containers, με την δεύτερη να ανήκει στον έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Γιουρούκο (στη φωτογραφία).


Η «νέα» Global Ship Lease που θα δημιουργηθεί θα ελέγχει ένα στόλο από 38 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας 198.793 TEU και μέσης ηλικίας 10,7 ετών.
Όπως δήλωσε ο Michael Gross, Chairman της Global Ship Lease, δημιουργείται ένας ηγέτης στην αγορά με assets αξίας άνω των 1,2 δις. δολ και πρόσθεσε ότι αυτός ο συνδυασμός και το αναπτυξιακό δυναμικό που ξεκλειδώνει θα δημιουργήσουν αξία για όλους τους φορείς της GSL.
Ο Ian Webber, διευθύνων σύμβουλος της Global Ship Lease, πρόσθεσε ότι η συμφωνία διπλασιάζει τον στόλο της GSL διευρύνει το πορτφόλιο των πελατών και βελτιώνει την ηλικία του στόλου. Τέλος ο Γιώργος Γιουρούκος τόνισε ότι η Global Ship Lease θα βρίσκεται σε μία θέση που θα αξιοποιήσει την άνοδο της αγοράς.
Μετά την συμφωνία οι μέτοχοι της Poseidon θα ελέγχουν το 69,5% των οικονομικών ενδιαφερόντων στην νέα εταιρεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter