Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στρατηγική συνεργασία METIS, ACOEM Group και REA Hellas με στόχο την καλύτερη διαχείριση της λειτουργίας των πλοίων

0METIS

Η METIS Cyberspace Technology προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τις ACOEM Group και REA Hellas με σκοπό την ανάπτυξη μίας καινοτόμου υπηρεσίας Condition Based Monitoring, η οποία στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στη διαχείριση ναυτιλιακών στόλων. Η οριστικοποίηση της σημαντικής αυτής συνεργασίας μεταξύ των τριών επιχειρήσεων έλαβε χώρα στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουνίου στην Αθήνα.
Η νέα υπηρεσία θα αξιοποιήσει την πολύτιμη τεχνογνωσία των τριών εταιρειών προσφέροντας σε ναυτιλιακές εταιρείες μια πρωτοποριακή εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία θα είναι σε θέση να εντοπίζει πολύ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εν δυνάμει προβλήματα σε κάθε πλοίο, πριν εξελιχθούν σε σημαντικές βλάβες.
Η ανάλυση κραδασμών (vibration analysis) είναι μέθοδος εξέτασης της ορθής λειτουργίας και κατάστασης των περιστροφικών συστημάτων των πλοίων. Πλεονέκτημα της ανάλυσης αυτής είναι ότι μπορεί να εντοπίσει πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη τεχνική ενδεχόμενα προβλήματα, πριν εξελιχθούν σε σημαντικές βλάβες για το πλοίο. Το condition based maintenance περιλαμβάνει τη χρήση εξελιγμένων διαγνωστικών εργαλείων και τεχνολογιών, για την αξιολόγηση της κατάστασης του εξοπλισμού, με στόχο τις μηδενικές διακοπές στη λειτουργία ενός πλοίου. Οι μηχανικές και οι λειτουργικές συνθήκες παρακολουθούνται σταθερά, και όταν εντοπίζονται στοιχεία μη εύρυθμης λειτουργίας, προγραμματίζεται η συντήρηση των μερών του συστήματος που επηρεάζονται. Έπειτα, στον κατάλληλο χρόνο, προγραμματίζεται η επισκευή η συντήρηση τους.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι η ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία κάθε πλοίου, ο βελτιστοποιημένος προγραμματισμός για θέματα συντήρησης και η ελαχιστοποίηση του κόστους της, η μείωση ποσοστού του ανθρωπίνου λάθους, η αύξηση χρόνου ζωής του εξοπλισμού, η μείωση χρήσης ενέργειας, η μείωση του κόστους ασφάλειας.
Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, CEO της METIS Cyberspace Technology, δήλωσε σχετικά: «Στην METIS είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία μας με το ACOEM Group και τη REA Hellas – μία συνεργασία που πρόκειται να δημιουργήσει αίσθηση στη διεθνή ναυτιλιακή σκηνή. Η νέα εφαρμογή που σχεδιάζουμε πρόκειται να έχει εξαιρετικά οφέλη για τον κλάδο, καθώς και να προσφέρει προστιθέμενη αξία σε κάθε πελάτη μας.»
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Christian Freneat, International Head of Sales στην ONEPROD, εταιρεία του ACOEM Group, δήλωσε σχετικά: «Η βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενός πλοίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις λύσεις real-time και έξυπνου monitoring. Στην ACOEM προχωράμε με ιδιαίτερη χαρά στη συνέργεια με τη METIS και τη REA Hellas με στόχο να φέρουμε τη νέα αποχή στην ψηφιακή ναυτιλία.»
«Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογική υπεροχή καθώς και τη δυναμική των τριών εταιρειών, είναι βέβαιο ότι η συνεργασία των METIS, ACOEM και REA Hellas, θα προσδώσει εξαιρετικά οφέλη στις ναυτιλιακές εταιρείες που θα τις εμπιστευθούν», αναφέρει ο Βασίλης Κριθής, CEO της REA Hellas.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter