Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τροπολογία για τη χρήση του αιγιαλού των ναυπηγείων Σύρου

0neor

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα της αποκλειστικής και χωρίς αντάλλαγμα χρήσης του αιγιαλού των ναυπηγείων της Σύρου στο πλαίσιο πτωχευτικών και προ πτωχευτικών διαδικασιών μεταβίβασης της εταιρείας σε νέο ιδιοκτήτη, κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών με τίτλο "Ρυθμίσεις Μεταφορών και άλλες διατάξεις".
Σημειώνεται ότι το δικαίωμα της αποκλειστικής και χωρίς αντάλλαγμα χρήσης του αιγιαλού που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου καθορίστηκε με την υπ' αριθμόν απόφαση 3513/1980 του νομάρχη Κυκλάδων. Η εταιρεία για το σκοπό της λειτουργίας του ως αποκλειστικά ναυπηγείου έχει δικαίωμα ανέγερσης μετατροπής και κατεδάφισης κτιρίων στην αιγιαλίτιδα ζώνη που της παραχωρούνται με το νόμο 1892/1990.
Το ναυπηγείο που παρέμενε κλειστό λόγω των χρεών του, ανέβαλε προσωρινά να διαχειριστεί μια εταιρεία συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα, μετά από συμφωνία με το σημερινό ιδιοκτήτη Νίκο Ταβουλάρη και έως ότου οριστεί δικάσιμος προκειμένου να περάσει στα χέρια του ελληνοαμερικανικού ομίλου "Onex". Η Οnex που είναι και αυτή συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα έχει ήδη συμφωνήσει με τους σημερινό ιδιοκτήτη Νίκο Ταβουλάρη για την καταβολή των οφειλών του ναυπηγείου προς το ελληνικό δημόσιο μία συμφωνία που αναμένεται να επικυρωθεί δικαστικώς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter