Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: Ένα «μεικτό» 2018 για τις γραμμές Ασίας-Ευρώπης

idiotikopoiisi limani

Και ενώ οι προβλέψεις για τις ναυλαγορές και τη διακύμανσή τους στο τρέχον έτος συνεχίζουν θετικές, παρά τις συζητήσεις περί του κινδύνου από το νεότευκτο τονάζ, ένας νέος κύκλος συζητήσεων για τις γραμμές Ασίας-Ευρώπης ξεκίνησε.

Με δεδομένο ότι οι «συμμαχίες» θα αναδιατάξουν δυνάμεις, από τα μέσα Φεβρουαρίου και άρα τα προσφερόμενα TEU’s, το πρώτο τετράμηνο του έτους θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τους αναλυτές. Που περιμένουν τα πρώτα στοιχεία για την αποτύπωση των προκλήσεων που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο οι «συμμαχίες» όσο και τα λιμάνια. Τα δεύτερα προετοιμάζονται για ένα «σκληρό» 2018 όσον αφορά στα του ανταγωνισμού καθώς οι «συμμαχίες» εκτιμάται ότι θα ασκήσουν πιέσεις σε χρόνους εξυπηρέτησης και τιμολογιακή πολιτική. Και αυτή τη χρονιά ο Πειραιάς βρίσκεται «μόνιμα εστιασμένος» από τα «ραντάρ του ανταγωνισμού σε βορρά και νότο της ΕΕ καθώς το εν Ελλάδι «σιδηροδρομικό θέμα» τείνει να λάβει τέλος με την ηλεκτροκίνηση όλου του άξονα Πειραιά-Θεσσαλονίκης που συνδέεται με το διεθνές δίκτυο. Με δεδομένη την ενεργοποίηση κοινοπραξιών Αυστριακών, Ιταλικών αλλά και Κινεζικών συμφερόντων με εμπορικούς σιδηροδρομικούς συρμούς το θέμα των αναδιατάξεων στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης «παίζει δυνατά» καθώς εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί βελτίωση του ισοζυγίου προσφοράς ζήτησης το αργότερο μέχρι το Πάσχα των Ορθοδόξων και ίσως με μία μικρή μετατόπισης ως τα τέλη Απριλίου.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter