Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τούμπα» τα containership

01075885 εμπορευματοκιβωτία

Τα πλάνα φόρτωσης ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αποτελούν δυνητικά έναν από τους προσεχείς στόχους των επιχειρούντων κυβερνο-επιθέσεις σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών στο cybersecurity. Πρόκειται για ένα επί της ουσίας εφιαλτικό σενάριο με δύο σκέλη. Το ένα η πρόκληση χαοτικής κατάστασης σε πλοίο και λιμάνια την οποία και ανέλυσε πρόσφατα ο Ken Munro της Pen Test Partners σε ένα διαδικτυακό τόπο. Λιμάνια άνω κάτω, εμπορευματοκιβώτια αλλού αντί αλλού, πλοία παγιδευμένα στα λιμάνια με σφαλμένες φορτώσεις, ζημιές από ρήτρες παράδοσης των αγαθών.
Ωστόσο το σοβαρότερο όλων είναι το δεύτερο σκέλος το οποίο και αφορά σε αυτή καθ αυτή την ασφάλεια του σκάφους και των ναυτεργατών καθώς μία κακόβουλη τροποποίηση στη φόρτωση ή και εκφόρτωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη κλίση το πλοίο με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Η υπόθεση της κυβερνο-ασφάλειας στην μετά «Πέτια» εποχή έχει προσλάβει διαστάσεις καθώς χρειάστηκε αρκετό διάστημα στις «κτυπημένες» από τον ελ λόγω ιό εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και τα λιμάνια να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς γράφοντας παράλληλα και ζημιά μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.
Με τις διαδικτυακές πλατφόρμες, την αλυσίδα των logistics, και όχι μόνο ,το θέμα της ασφάλειας και κυρίως της εκπαίδευσης του προσωπικού που χειρίζεται τους υπολογιστές αποτελεί προτεραιότητα ιδιάζουσας σημασίας καθώς από ένα «φλασάκι» μία διαφήμιση ή ακόμη και μια στιγμιαία είσοδος στο fb θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κερκόπορτα δίνοντας πρόσβαση σε ένα «χάκερ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter