Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέφτουν τα καύσιμα – ανεβαίνουν τα… «λιμανιάτικα»

box trader 1

Μπροστά σε μία «νέα» πραγματικότητα φαίνεται να βρίσκονται τα οικονομικά επιτελεία των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και μάλιστα εν μέσω συζητήσεων για τις ανελαστικές δαπάνες, την επιστροφή στην κερδοφορία και τους κινδύνους από το προστιθέμενο τονάζ – TEU’s.

Ο λόγος για τα στοιχεία της SeaIntel που μελετώντας στοιχεί από τις Maersk Line, CMA CGM και Hapag-Lloyd μεταξύ των άλλων διαπίστωσε ότι οι μεν δαπάνες των καυσίμων που επιδρούν στη διαμόρφωση της πλατφόρμας των ανελαστικών δαπανών χρήσης έπεσαν αλλά ανέβηκαν οι χρεώσεις στα «λιμανιάτικα» που καλούνται να καταβάλουν στις προσεγγίσεις τους σε λιμάνια τα πλοία.

Μερίδα εμπειρογνωμόνων, πρέπει να σημειωθεί, το τελευταίο διάστημα έχει υποστηρίξει ότι η αυξητική τάση στις χρεώσεις σε λιμάνια είναι αποτέλεσμα των γιγαντιαίων επενδύσεων που αυτά κλήθηκαν να κάνουν για να εξυπηρετήσουν τα μεγαλύτερα πλοία του τομέα.

Και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα μη συγκρινόμενο με εκείνους του παρελθόντος όπου οι επενδύσεις αποσβήνονταν στην δεκαετία τουναντίον με τα συμβαίνοντα σήμερα όπου εντός σχεδόν τριετούς περιόδου τα πλοία σε μεταφορικές μονάδες TEU’s γιγαντώθηκαν με γεωμετρική πρόοδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter