Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γιάννης Κούστας: Θα προστατεύσουμε την αξία των ναυλοσυμφώνων

koystasgiannis

Μέρες του τέλους του 2008 και των αρχών του 2009 ζει η αγορά των containerships σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Danaos Corporation κ. Γιάννη Κούστα.

Η αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διέρχεται μια πολύ δύσκολη περίοδο, με τον όγκο των φορτίων να μειώνεται όπως και οι πληρότητες. Βλέπουμε μία κατάσταση παρόμοια με αυτή που αντιμετώπιζε η ναυτιλιακή βιομηχανία στα τέλη του 2008 και το 2009 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ο κ. Κούστας με αφορμή και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της Danaos.

Πολλές εταιρείες τακτικών γραμμών, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Merchant Marine και Hanjin Shipping, δύο από τους μεγαλύτερους πελάτες μας, έχουν ανακοινώσει δημόσια τις προθέσεις τους για την αναδιάρθρωση των ισολογισμών τους και ζητούν παραχωρήσεις από τους πλοιοκτήτες τα πλοία των οποίων έχουν ναυλώσει σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Danaos και υπογράμμισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει την αξία των ναυλοσυμφώνων.

Η Danaos έχει συμβόλαια ναύλωσης αξίας 3 δις. δολ μέχρι το 2028, ενώ για το επόμενο 12μηνο έχει καλύψει το 95% των ημερών λειτουργίας του στόλου με ναυλοσύμφωνα.

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο οι λιγότερες νέες παραδόσεις νεότευκτων πλοίων και η επιτάχυνση της δραστηριότητας διάλυσης σε με τις προσδοκίες για σταδιακή βελτίωση των βασικών προϋποθέσεων ανάπτυξης της ζήτησης δικαιολογούν κάποια μετρημένη αισιοδοξία ότι η αγορά δεν θα επιδεινωθεί περαιτέρω το 2016 και θα είναι πιο ισορροπημένη το 2017.

Η Danaos ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2016 καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 47,2 εκατ. δολ έναντι 30,6 εκατ. δολ ένα χρόνο πριν και έσοδα 137,5 εκατ. δολ έναντι 138,6 εκατ, δολ το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter