Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πτώση 40% της μετοχής της Dryships μετά την συμφωνία πώλησης 17 πλοίων στο Γιώργο Οικονόμου

oikonomouΤάραξε τα νερά ο έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, οποίος αγοράζει 17 πλοία ξηρού φορτίου από την εισηγμένη στον NASDAQ ναυτιλιακή εταιρεία Dryships στην οποία είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και μεγαλύτερος μέτοχος.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της Dryships η οποία έκλεισε με πτώση 40,11% στα 0,2550 δολάρια.

Τα 17 πλοία εκ των οποίων 13 capesize και 4 panamax τα αγοράζει ο κ. Οικονόμου μέσω private εταιρειών του έναντι 377 εκατ. δολ και στην τιμή περιλαμβάνονται οι υφιστάμενες ναυλώσεις και χρέος ύψους 236,7 εκατ. δολ που συνδέεται με ορισμένα από τα πλοία.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 και υπόκειται στις εγκρίσεις ορισμένων δανειστριών τραπεζών και των ανεξάρτητων μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή θα επιβαρύνει την Dryships με ζημιές ύψους 373 εκατ. δολ.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να χαρακτηρίσει τον υπόλοιπο στόλο της Dryships που αποτελείται από 20 Panamax και δυο Supramax bulk carriers, προς πώληση γεγονός που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της εταιρείας θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ζημιές 422 εκατ. δολ.

Στην ανακοίνωση της η Dryships δεν ξεκαθαρίζει εάν τελικά ο υπολειπόμενος στόλος των 22 πλοίων θα πωληθεί.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter