Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πονοκέφαλος» το «ασανσέρ» στις τιμές καυσίμων για τα boxships

container 00

«Πονοκέφαλο» στα επιτελεία των μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, και όχι μόνο, προκαλούν το τελευταίο διάστημα οι αναδιαμορφώσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών σαν αποτέλεσμα της αντίστοιχης διαμόρφωσης της τιμής του βαρελιού στην παγκόσμια αγορά.

Με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η αγορά του «μαύρου χρυσού» πρέπει να προετοιμαστεί για επιπλέον προκλήσεις φέτος και το βαρέλι παράδοσης Φεβρουαρίου να κλείνει την περασμένη εβδομάδα στα 48,36 δολάρια και το Brent να υποχωρεί στα 50,11 δολάρια το βαρέλι η εικόνα μάλλον δεν είναι ξεκάθαρη.
Να σημειωθεί ότι η εκτόξευση στο παρελθόν των τιμών των πετρελαιοειδών και γενικότερα ελαιολιπαντικών, που συνοδεύουν την εν λόγω αγορά ως προς τη διαμόρφωση των τελικών τιμών είχαν ωθήσει τις ναυτιλιακές εταιρίες του τομέα και όχι μόνο στην «στρατηγική» των μειωμένων ταχυτήτων. Γεγονός που στη συνέχεια προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη διαμόρφωση των χρόνων διακίνησης των εμπορευμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, αναδιαμόρφωσε τα σέρβις καθώς και τους τύπους των πλοίων που τα εξυπηρετούσαν. Τώρα με τις πτωτικές τάσεις να διαγράφονται κάτι περισσότερο από σαφείς το ερώτημα που πλανάται είναι σε πιο σημείο θα διαμορφωθούν οι τιμές των πετρελαιοειδών ή μάλλον πού και πότε θα αποκρυσταλλωθούν. Ώστε εν συνεχεία να είναι εφικτός ένας νέος σχεδιασμός ή έστω αναρρύθμιση παραμέτρων του υφιστάμενου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter