Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαλύσεις boxships: Με slow ρυθμούς έκλεισε το 2014

ispanika naupigeia

«Διαψεύστηκαν» εν μέρει, όσοι είχαν υποστηρίξει ότι το έτος που «αποπλέει» στο προσεχές πενθήμερο θα ήταν η χρονιά της «αποστρατείας» των «μικρών», πλέον, σε μεταφορική ικανότητα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά και απόσυρσης αυτών (scrap).

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα , στο πλαίσιο των κατά τα ειωθότα, απολογισμών έτους έδειξαν ότι τα πράγματα δεν κύλισαν με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις. Αιτία των χαμηλών ρυθμών απόσυρσης οι τιμές που διαμορφώθηκαν στα ασιατικά διαλυτήρια αλλά και η αναγκαιότητα δρομολόγησης αυτών των πλοίων σε μικρότερης εμβέλειας γραμμές «ακτοπλοϊκού χαρακτήρα» αλλά και «τροφοδοτικού» μεγαλύτερων γραμμών σε λιμάνια «κόμβους» με βάση τα δεδομένα του 2014.

Οι υποθέσεις που γίνονται για το 2015 δείχνουν τους ίδιους αργούς ρυθμούς χωρίς ωστόσο να υπάρχουν και ακραίες εκτιμήσεις περί επιτάχυνσης λόγω της δρομολόγησης των «γιγάντων» μέσα στο έτος αλλά και της αναδιάταξης των στόλων από τις συμμαχίες με βάση τα νέα δεδομένα. Κριτήριο πάντα η τιμή απόσυρσης σε συνάρτηση με τις ανάγκες που θα διαμορφώσει ο ναυπηγικός τομέας σε ανάγκες ναυπηγικού χάλυβα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter