Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα συγχώνευση στους ναυλομεσίτες: Η Icap εξαγοράζει την Howe Robinson

ICAP-Leopard 1460512c

Το γαϊτανάκι των συγχωνεύσεων συνεχίζεται στην διεθνή ναυλομεσιτική αγορά.

Μετά τις εξαγγελίες των  Clarkson’s για εξαγορά του Platou, ακολούθησε σήμερα Τετάρτη 19 Νοεμβρίου η επιβεβαίωση από την ICAP Shipping ότι σχεδιάζει την απορρόφηση της Howe Robinson.Η ICAP plc ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να συγχωνευθεί η ICAP Shipping με την  Howe Robinson Group Pte Ltd με στόχο να δημιουργηθεί μία κορυφαία ναυλομεσιτική εταιρεία στον κόσμο.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία μεσιτείας πλοίων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Η Howe Robinson και η ICAP Shipping λειτουργούν  συμπληρωματικά ως προς τα προϊόντα και τις γεωγραφικές περιοχές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Howe Robinson ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1883. Από τότε έχει αναπτυχθεί κυρίως στο ξηρού φορτίο και τα containerships με ένα παγκόσμιο δίκτυο από 6 γραφεία, που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους. Η ICAP Shipping έγινε μια ηγετική δύναμη στον τομέα της ναυλομεσιτείας το 2007 με την εξαγορά της JE Hyde και της Capital Shipbrokers τον επόμενο χρόνο. Απασχολεί 196 άτομα σε 10 γραφεία.

Η Icap είναι εισηγμένη εταιρεία ανήκει στον πρώην πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Michael Spencer, ενώ η Howe Robinson είναι private εταιρεία με πρόεδρο τον Peter Kerr-Dineen, πρώην πρόεδρο του Baltic Exchange.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter