Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναμένοντας το Πεκίνο…

MSC Sabrina1

Αναμένοντας τα νέα από το Πεκίνο για την 2Μ. Μετά το «όχι» στην Ρ3, που ουσιαστικά επιτάχυνε αντί να επιβραδύνει τις εξελίξεις στην ανάπτυξη συμμαχιών στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ ναυτιλιακών εταιριών που διαχειρίζονται μεγάλους στόλους, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση των αρμόδιων Κινεζικών αρχών για την 2Μ.

Πάντως η China Shipowners' Association εκφράζοντας την άποψή της στις αρμόδιες αρχές παραδέχθηκε ότι οι συμμαχίες καθιστούν εντονότερο τον ανταγωνισμό σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ποια θα είναι η απόφαση των αρμοδίων για την 2Μ. Και αυτό γιατί σε σύγκριση με την Ρ3 υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο cooperation model (Maersk και MSC). Μερίδα του Κινεζικού τύπου πάντως εστιάζει στο μέγεθος του στόλου της 2Μ και τη σημασία του για τον ανταγωνισμό.

Αξίζει να υπενθυμιστεί τέλος ότι στις ΗΠΑ η Ocean 3 αναμένει και αυτή την γνωμοδότηση του FMC. Αναλυτές πάντως υποστηρίζουν ότι η δημιουργία των συμμαχιών ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και συνέβη κάτω από μία σειρά συνθηκών που εν πολλοίς έχει προσδιορίσει το παγκόσμιο εμπόριο αφ ενός και το κόστος των καυσίμων και οι περιβαλλοντικές πιέσεις που δέχονται οι στόλοι αφ ετέρου.

Ωστόσο σημειώνουν ότι οι φοβίες για ανάπτυξη ολιγοπωλειακών καταστάσεων δεν έχουν κατασιγάσει καθώς τα περισσότερα νέα σέρβις έχουν προγραμματιστεί από τις συμμαχίες να ξεκινήσουν από τις αρχές και τα μέσα του νέου έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter