Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανοίγει» τους ναυτιλιακούς της ορίζοντες η Κίνα με… φοροελαφρύνσεις

cosco-ship-640x400

Σε φάση τελικής σχηματοποίησης είναι σχέδιο της Κίνας για επαν-ενεργοποίηση της ναυτιλιακής της βιομηχανίας αλλά και της ανάπτυξης των ναυτιλιακών της επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters στους βασικούς άξονες του εν λόγω σχεδίου εμπεριέχονται επι τα βελτίω φορολογικές ρυθμίσεις συνοδευόμενες από νομοθετική κάλυψη με προφανή στόχο να παράσχει επιπρόσθετη δυναμική στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις για να προχωρήσουν στην ανανέωση των στόλων τους αλλά και την ανάπτυξή τους.

Σε πολιτικό επίπεδο η κίνηση αυτή αποδίδεται, πάντα σύμφωνα με τα μεταδιδόμενα, στην συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η ναυτιλία αποτελεί στρατηγικής σημασίας εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και διαφύλαξης της εθνικής της οικονομίας και των συμφερόντων της.

Στο «παιχνίδι» και το λιμενικό σύστημα καθώς η Κίνα σχεδιάζει να αναπτύξει τη Σαγκάη και το Νταλιάν ως προς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών με σκοπό την κορφή. Να σημειωθεί ότι η Κινεζική ναυτιλία υπέφερε από απώλειες εσόδων αλλά τώρα μεταξύ των στόχων είναι να ανταγωνιστεί ευθέως του γίγαντες πρωτίστως του τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter