Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Έπιασε» Harcourt ο Έμπολα

ebola bbc-600x0

Και το πετρελαϊκό λιμάνι του Harcourt της Νιγηρίας χτυπήθηκε, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από τον θανατηφόρο ιό γεγονός που πυροδότησε ένα ακόμη alert στην παγκόσμια ναυτιλία η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση της νόσου στη Δυτική Αφρική.

Μόλις πρόσφατα το Reuters αναφερόμενο στην εξάπλωση της νόσου επεχείρησε εκτίμηση του κόστους των μέτρων ασφαλείας αλλά και των συνεπειών από την κατάσταση που εξακολουθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις «ανεξέλεγκτη».
Η γνωστοποίηση θυμάτων στο εν λόγω λιμένα έρχεται να κτυπήσει την Νιγηρία καθώς το Harcourt θεωρείται ζωτικής σημασίας λιμάνι για την πετρελαϊκή βιομηχανία καθώς εκεί εργάζονται εργαζόμενοι από πολλές χώρες του κόσμου καθώς διενεργείται διεθνές εμπόριο. Ναυτιλιακή πηγή που επικαλέστηκε το Reuters σημείωσε μεταξύ άλλων ότι διαχειρίστριες εταιρίες δεξαμενόπλοιων έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στα πληρώματα τήρηση μέτρων ασφαλείας για να αποφευχθούν μολύνσεις τους.
Να σημειωθεί ότι ανάλογα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζουν και αρκετές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων μερικές μάλιστα εκ των οποίων έχουν προμηθεύσει στα πλοία τους που προσεγγίζουν λιμάνια της Δ. Αφρικής με ειδικά γάντια και στολές προστασίας από τον ιό. Μεταξύ των άλλων μέτρων τέλος σύμφωνα με άλλες πηγές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν άλλα λιμάνια περιοχών της Δ. Αφρικής που δεν έχουν αναφερθεί θύματα του ιού προκειμένου να εκφορτώσουν τα εμπορευματοκιβώτια με ασφάλεια και σε περιοχές όπου δεν υφίστανται ένοπλες ή άλλες συρράξεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter