Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γερμανικοί σχεδιασμοί για εκσυγχρονισμό της ναυτιλίας

Hapag-Lloyd-Ship

Πόσο πιθανό είναι να αναβιώσει η Γερμανική ναυτιλία; Αρκετά είναι το συμπέρασμα από στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας σε μερίδα του οικονομικού Γερμανικού τύπου όπου υπήρξαν αναλύσεις και στοιχεία ερευνών μεταξύ των ναυτιλιακών εταιριών που διατηρούνται εν μέσω κρίσης που αποδίδεται στο βασικό πυλώνα χρηματοδότησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες «πιεζόμενες» από τον ανταγωνισμό και την παρούσα κατάσταση της ναυλαγοράς δεν μπορούν στην παρούσα φάση να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες πλοίων παρά το γεγονός ότι βασικός στόχος παραμένει ο εκσυγχρονισμός του στόλου. Εκσυγχρονισμός και όχι επέκταση λένε τα στοιχεία εκ των οποίων εικάζεται ότι οι Γερμανοί θέλουν να ανανεώσουν το στόλο τους με σύγχρονες μονάδες με μεγαλύτερες μεταφορικές ικανότητες ώστε να επιτύχουν καλύτερους συσχετισμούς στα κόστη χρήσης- διαχείρισης. Ώστε μελλοντικά να καταστεί εφικτή μέσω μίας νέας δανειοδοτικής πλατφόρμας να επιχειρήσουν ανάπτυξη του στόλου και σε αριθμό ώστε να «απαντήσουν» στον ανταγωνισμό. Ένα ανταγωνισμό που με ταχείς ρυθμούς εκσυγχρονίζεται αυξάνοντας το τονάζ του αλλά και που επιχειρεί σε τομείς που εμφανίζουν αποδοτικούς ορίζοντες ως προς το επιχειρησιακό μέρος και άρα τις αποδώσεις από τις ναυλώσεις.
Τα στοιχεία πάντως συνηγορούν ότι η Γερμανική ναυτιλία πιέζεται αισθητά γεγονός που οδηγεί τους αναλυτές ότι θα επιχειρηθεί «κίνηση» λίαν προσεχώς με το χρηματοπιστωτικό σύστημα που παρέχει στήριξη στη Γερμανική ναυτιλία να ευελπιστεί ότι η συνολικότερη εικόνα σε αποδώσεις θα βελτιωθεί και άρα θα υπάρξουν μεγαλύτερα εχέγγυα για δανειοδοτήσεις. Οι τελευταίες πάντως αποτελούν ένα ακόμη πεδίο προβληματισμού καθώς τα τεστ του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για παρανοήσεις καθώς θεωρείται δεδομένο ότι πολύ δύσκολα το εν λόγω σύστημα θα στηρίξει Γερμανικούς σχεδιασμούς αν δεν υπάρχει πλήρης διασφάλιση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter