Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με 9,3% στην Star Bulk ο Πέτρος Παππάς!

pappas

Θα κυνηγήσουμε και άλλες ευκαιρίες για ανάπτυξη της Star Bulk, δεν μας ενδιαφέρει όμως η Eagle Bulk η οποία βρίσκεται λίγο πριν την ένταξη της σε καθεστώς πτώχευσης (Chapter 11).

Αυτό ξεκαθάρισαν τα στελέχη της Star Bulk σε conference call επενδυτών αναφερόμενοι στο μέλλον της εταιρείας  κολοσσού των 103 πλοίων ξηρού φορτίου που δημιουργήθηκε με τις εξαγοράς των Ocean Bulk και των 34 πλοίων της Excel Maritime.

O πρόεδρος της εταιρείας Hamish Norton και ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Παππάς αναφέρθηκαν στις μελλοντικές κινήσεις της Star Bulk. Ο Hamish Norton σημείωσε ότι η Star Bulk δεν θα αγοράσει άλλες εταιρείες που συνδέονται με τον βασικό της μέτοχο το Fund Oaktree, ούτε την Eagle Bulk, ενώ ο κ. Παππάς  συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε πλοία σε καλές τιμές.

Η Star Bulk, με 103 πλοία στον στόλο της και έδρα την Αθήνα ελέγχεται μετοχικά όμως έγινε γνωστό χθες κατά 57.3%. από το Oaktree κατά 9,3% από τον κ. Πέτρο Παππά,, κατά 7.8%  από το Angelo Gordon και κατά 5,4% από το Monarch Alternative Capital. Το υπόλοιπο ανήκει σε άλλους επενδυτές.

H Star Bulk ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007, ως μία εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παππά, με ένα στόλο από 13 πλοία. Τον περασμένο Ιούλιο συγχωνεύθηκε με την Ocean Bulk μία ιδιωτική εταιρεία του Πέτρου Παππά και του επενδυτικού fund Oaktree.

Στη συνέχεια αγόρασε τα 34 πλοία της Excel Martime στην οποία είναι επίσης μεγαλομέτοχος το Oaktree. Μετά από όλες αυτέςτις κινήσεις το ποσοστό του κ. Παππά στην Star μειώθηκε στο 9,3%. H κεφαλαιοποίηση της Star Bulk υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 1,4 δις. δολ. μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς των πλοίων!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter