Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καλή χρονιά και το 14 για την MAERSK

maersk-container

Θετικές είναι μέχρι τώρα οι ενδείξεις που προδικάζουν την τελική αποτίμηση του τρέχοντος έτους για την MAERSK σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα και στα οποία αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Nils S Andersen.

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος στο πρώτο εξάμηνο του 14 κατέγραψε αύξηση κερδών κατά 42% που αποδίδεται στις δραστηριότητες των Maersk Line, APM Terminals και Maersk Oil.
Να σημειωθεί ότι Maersk Line και MSC διατηρούν τους προβολείς του παγκόσμιου ενδιαφέροντος εξ αιτίας της συσταθείσας 2Μ η οποία και όπως αποκάλυψε ο κ. Andersen θα κινηθεί διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη επιλογή της Ρ3. Γεγονός που δεν θα δημιουργήσει προσκόμματα από τις αρχές αντιτράστ που προδικάζει ότι δεν θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα αντίδραση και από την πλευρά της Κίνας λόγω των χειρισμών που γίνονται αναφορικά με τις δραστηριότητες των δύο στόλων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τέλος η κερδοφορία του Ομίλου αναμένεται να είναι της τάξης των 4,5 δις δολαρίων ΗΠΑ.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες αποπλέοντας από το Ισπανικό λιμάνι του Algeciras το Triple-E mega-ship series «Mary Maersk» έσπασε τα ρεκόρ φόρτωσης καθώς μετέφερε 17,603 TEUs δηλαδή κάτι λιγότερο των 18,270 που είναι η μεταφορική του ικανότητα. Να σημειωθεί ότι το Algeciras από έτους έχει «τρέξει» τις ετοιμασίες για την εξυπηρέτηση πλοίων αυτού του μεγέθους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter