Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυπηγήσεις: Δύο νεότευκτα 19άρια για την MSC…

MSC LONDON operating at PCT  Aug 2014

Συζητήσεων συνέχεια για ναυπηγήσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες εξ αιτίας των πληροφοριών, που ωστόσο αναμένεται αν θα επιβεβαιωθούν, που κάνουν λόγο για παραγγελία της MSC, για δύο boxships των 19.000 TEU's έκαστο.

Και μάλιστα με την ίδια χρηματοδοτική στήριξη που χρησιμοποίησε η Scorpio η οποία ως γνωστόν εισήλθε θεαματικά και στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων με παραγγελία για πλοία αυτών των ικανοτήτων που θα ναυλωθούν από την MSC. Αναλύσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας, και εδράζουν στις εν λόγω πληροφορίες, κάνουν λόγο για «βραχεία κεφαλή» μεταξύ των MAERSK και MSC στους στόλους τους και μάλιστα στη συγκεκριμένη κατηγορία των πλοίων με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες. Πρέπει να σημειωθεί ότι MAERSK και MSC σχημάτισαν την 2Μ που αποτελεί την γρήγορη μετεξέλιξη της Ρ3, η οποία και είχε «προσκρούσει» στην άρνηση των Κινεζικών αρχών να δεχθεί το συγκεκριμένο σχήμα στο οποίο (Ρ3) μετείχε και η CMA. Τόσο η MAERSK όσο και η MSC σε παγκόσμια κατάταξη είναι οι δύο πρώτες ενώ τώρα η επενδύσεις στα μεγάλα δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο στο ναυτιλιακό όσο και στο εμπορικό πεδίο.
Να υπενθυμιστεί τέλος ότι χθες στις εγκαταστάσεις της PCT SA (COSCO) στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το μεγαλύτερο, στην ιστορία του λιμένα, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC το MSC LONDON.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter