Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αριστείδης Πίττας: Οι τιμές των πλοίων έχουν πέσει μέχρι 20%

aristeighs-pittas

Οι  τιμές των πλοίων σε ορισμένες κατηγορίες έχουν μειωθεί μέχρι και 20% τους τελευταίους μήνες, εκτίμησε μιλώντας σε επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, Αριστείδης Πίττας.

Η πτώση των ναύλων, ευθύνεται για την μείωση των αξιών των πλοίων σύμφωνα με τον κ. Πίττα.  Ειδικά στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ο κ. Πίττας εκτιμά ότι οι τιμές των μεταχειρισμένων πλοίων έχουν μειωθεί κατά περίπου 15% κατά μέσο όρο τους τελευταίους μήνες. Ορισμένες τράπεζες είναι έτοιμες  σαν πουλήσουν υποθηκευμένα πλοία σύμφωνα με τον επικεφαλής της Euroseas. 

Στα second hand πλοία οι τιμές πέφτουν δεν συμβαίνει όμως κάτι ανάλογο στα νεότευκτα καθώς τα ναυπηγεία αφού βλέπουν τις παραγγελίες να κινούνται ικανοποιητικά δεν ρίχνουν τις τιμές.
Η Euroseas ελέγχει ένα μικτό στόλο από πέντε πλοία ξηρού φορτίου και εννέα containerships. Επίσης έχει υπό ναυπήγηση άλλα τέσσερα ξηρού χύδην φορτίου.  Η εταιρεία ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ζημιές ύψους 5 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 8,8 εκατ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και έσοδα 10 εκατ. δολ. έναντι 9,98 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter