Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

CMA CGM: “Μπαλαντέρ” εξελίξεων ή…

CMA-CGM-Marco-Polo HongKong 2012-11-121

Η χαρά των ανά τον κόσμο αναλυτών και ειδικευόμενων «σεναριογράφων». Ο λόγος για τα σενάρια συνεργασίας και όχι μόνο που ήδη έχουν δει το φώς της δημοσιότητας αναφορικά με το ρόλο που θα διαδραματίσει το προσεχές διάστημα η CMA CGM μετά το «ναυάγιο» της Ρ3 και την εν συνεχεία δημιουργία χωρίς αυτήν της 2Μ από την MAERSK και την MSC.

Αναλυτές εικάζουν ότι η CMA CGM μπορεί να διαδραματίσει ρόλο «μπαλαντέρ» στη σχηματοποίηση νέων «συμμαχιών» ή ακόμη και να αποτελέσει «συνδετικό κρίκο» μεταξύ υφιστάμενων εκτός της 2Μ.

Ωστόσο το προσεχές διάστημα με ορίζοντα τα τέλη του έτους αρχές του άλλου θα παρουσιάσει ενδιαφέρον για δύο λόγους. Ο πρώτος θα αφορά στις επόμενες κινήσεις της CMA CGM και ο δεύτερος την εκ των γεγονότων πλέον αποδοχή των αρμοδίων οργάνων σε παγκόσμια κλίμακα των συνασπισμών δυνάμεων μεταξύ των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Που μπορεί να είναι , όπως άλλες εκτιμήσεις θέλουν, η αρχή για περεταίρω κινήσεις που δεν έχουν φανεί προς ώρας στον ορίζοντα.

Τέλος τα στοιχήματα των αναλυτών έχουν ήδη μπει περί του αν οι συνενώσεις αυτές θα καταστούν τελικά επωφελείς για το διεθνές εμπόριο ή θα του προκαλέσουν νέα προβλήματα στο τιμολογιακό μέτωπο αλλά και σε εκείνο της διαμόρφωσης των εμπορευματικών ροών.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter