Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλλαγές στην εφοδιαστική προβλέπει η BIMCO

0koyti

Ιδιαίτερης σημασίας για την εφοδιαστική προσλαμβάνει και η επισήμανση αναλυτή της Bimco, Peter Sand για τον μετά-πανδημικό κόσμο και τις επιπτώσεις στη ναυτιλία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πανδημία "έχει ανοίξει τα μάτια" πολλών ανθρώπων στην ευπάθεια των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού και την εξάρτησή τους από τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην άλλη άκρη του κόσμου. Αυτό ισχύει για τις κυβερνήσεις – πολλές από τις οποίες παρουσίασαν ελλείψεις κρίσιμου εξοπλισμού που συνήθως εισάγονται από το εξωτερικό – καθώς και για τις επιχειρήσεις. Η έκθεση αυτών των τρωτών σημείων θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αλλαγές στις αλυσίδες εφοδιασμού, με ορισμένες να ωφελούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ άλλες θα την βλάψουν.
Όσον αφορά στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον στην ίδια ανάλυση ο Peter Sand εκτιμά ότι με βάση το καλό και το κακό σενάριο του ΠΟΕ η πτώση του παγκόσμιου εμπορίου θα κυμανθεί μεταξύ του 13% και του 32% γεγονός που θα επηρεάσει τη ναυτιλία καθώς ο μετα-πανδημικός κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος, μεταξύ άλλων, με χαμηλότερη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, χαμηλότερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών και χαμηλότερη συνολική ζήτηση, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς. Αντίστοιχα η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου επηρεάζεται μαζικά και η χαμηλότερη ζήτηση θα γίνει αισθητή από τη ναυτιλία, παρά τη βραχυπρόθεσμη ώθηση που προκλήθηκε από τον πόλεμο των τιμών του πετρελαίου τον Απρίλιο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter