Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ICS: Τα περιστατικά μη συμμόρφωσης στους κανονισμούς μειώθηκαν κατά 25%

0watchkeeper

Τα περιστατικά μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του ΙΜΟ και ILO επί των πλοίων έχουν μειωθεί κατά 25% το τελευταίο διάστημα , σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διενεργήθηκε από το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) εν μέσω πανδημίας.
Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν μέσω των χρηστών του λογισμικού ISF Watchkeeper του Επιμελητηρίου, το οποίο παρακολουθεί πάνω από 25 εκατομμύρια ώρες εργασίας σε πλοία που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από ναυτικούς.
Τα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από την ηλεκτρονική έκδοση του ISF Watchkeeper και αντιπροσωπεύουν εισροές από 4.000 πλοία που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.
Τα καλά νέα είναι ότι οι ναυτικοί φαίνεται να είναι ακόμα σε θέση να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις εργασίας επί του πλοίου σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΙΜΟ και της ILO κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19", ανέφερε το ICS.
Το λογισμικό συμμόρφωσης του ISF Watchkeeper ξεκίνησε για πρώτη φορά για να βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία το 1997, και έχει χρησιμοποιηθεί από το Επιμελητήριο για την παρακολούθηση σε παγκόσμια κλίμακα των εργασιών ναυτικών και ωρών ανάπαυσης.
Χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 8.000 πλοία για να παρέχει στους χειριστές του αποδεικτικά στοιχεία συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανονισμούς, όπως απαιτείται από τα κράτη σημαίας τους και τον έλεγχο του κράτους λιμένα.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ICS Guy Platten «τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η ναυτιλιακή κοινότητα εξακολουθεί να εκτιμά τη σημασία των ασφαλών εργασιακών πρακτικών και της συμμόρφωσης, κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης λειτουργίας για όλους τους τομείς, και για πάρα πολλά άτομα."

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter