Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αργούν τα casualties investigations

ImageHandlerCAC9GRFO

Συμπληρώνουν κατά μέσο όρο του 22 μήνες τα submit reports για τις bulk carrier casualties πριν τα στοιχεία τους δουν το φώς της «δημοσιότητας» σύμφωνα με εκτιμήσεις- αναλύσεις εμπειρογνωμόνων που διερευνούν θαλάσσια ατυχήματα.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από την ανασκόπηση των στοιχείων της περιόδου μεταξύ 2008-2017 όπου ο μέσος όρος για την εμφάνιση στοιχείων είναι κοντά στους 22 μήνες. Να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση ενός έτους από το ατύχημα του «Stellar Daisy» επανέφερε το θέμα των πορισμάτων και του χρόνου που απαιτείται για την σύνταξή τους. Το εν λόγω θέμα της έγκαιρης σύνταξης πορισμάτων για ατυχήματα είχε μεταξύ άλλων θέσει στις αρχές Οκτωβρίου του 2017 ο Πρόεδρος της Intercargo. Γ. Πλατσιδάκης πλαισιούμενος από τα μέλη του Δ.Σ. και εξ αφορμής της συνεδρίασης της τεχνικής Επιτροπής και της εξάμηνης Γενικής Συνεδρίασης, η οποία διεξήχθη στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Μάλιστα όπως είχε επισημάνει τότε ο κ. Πλατσιδάκης είναι αναγκαίο να συμπιεστούν οι χρόνοι των πορισμάτων για τα ατυχήματα, προκειμένου ο τομέας να μπορέσει να έχει στοιχεία ικανά για να τα περάσει στην ναυπηγική βιομηχανία αλλά και στον τομέα των Νηογνωμόνων. Οι χρόνοι σήμερα είχε αναφέρει είναι πολλοί μεγάλοι εν αντιθέσει με τους χρόνους που η αεροπορική βιομηχανία μελετά τα ατυχήματα της και συμμορφώνεται τεχνολογικά με βάση τα πορίσματα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων οι χρόνοι διερεύνησης στην αεροπορική βιομηχανία έχουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, «πέσει» κάτω του δωδεκαμήνου ενώ σε ακραίες περιπτώσεις που διατυπώνονται αμφιβολίες για αστοχίες υλικών έχουν καθηλωθεί στα αεροδρόμια ολόκληροι στόλοι για λόγους ασφαλείας. Όλα τα πορίσματα των αεροπορικών ατυχημάτων αξιοποιούνται από τις βιομηχανίες κατασκευής αεροσκαφών ενώ σε περιπτώσεις που η ανθρώπινη εμπλοκή είναι προφανής αλλάζουν άμεσα οι κανονισμοί και οι σειρές των προγραμματισμένων ελέγχων εντός και εκτός αεροσκαφών.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter