Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναλυτές: Ποιες οι επιπτώσεις στη ναυτιλία από την εκλογή Trump

trump234

H παγκόσμια ναυτιλία πρέπει να φοβάται περισσότερο από τις τάσεις του προστατευτισμού που αναπτύσσονται στη Δύση και από την «αποσύνδεση» της κινεζικής ανάπτυξης από την πορεία του παγκοσμίου εμπορίου και λιγότερο από τον Donald Trump.

Αυτή φαίνεται να είναι μία πρώτη εκτίμηση ναυτιλιακών παραγόντων έτσι όπως διατυπώθηκαν σε συνέδριο της BIMCO στη Σαγκάη.

Ο αναλυτής της BIMCO ο Peter Sand ζήτησε από τους ομιλητές του συνεδρίου την εκτίμηση τους για τις επιπτώσεις στη ναυτιλία και το παγκόσμιο εμπόριο από μία εκλογή του Donald Trump στη προεδρία των ΗΠΑ.

Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι πρόκειται να επηρεάσει πραγματικά την αμερικανική εξωτερική πολιτική ή πώς λειτουργεί η οικονομία», δήλωσε ο Ralph Leszczynski, επικεφαλής αναλυτής της χρηματιστηριακής Banchero Costa (Bancosta). "Το πιο σημαντικό που βλέπουμε είναι μια τάση προς τον προστατευτισμό παντού στη Δύση", είπε.

Επίσης σύμφωνα με άλλους αναλυτές κρίσιμο μέγεθος για τη ναυτιλία είναι τάση της Κινεζικής οικονομίας να στηρίξει τη μελλοντική της ανάπτυξη με στροφή προς το εσωτερικό αντί του εξαγωγικού εμπορίου.

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών στα χρηματιστήρια της Ασίας έπεσαν μετά το νέο της εκλογής του Trump.

Πάντως τόσο ο Trump όσο και η Hillary Clinton αντιτίθενται στην συμφωνία Trans-Pacific Partnership (TPP) η οποία θα μπορούσε να βάλει τέλος στα εμπόδια για τα αγροτικά προϊόντα των ΗΠΑ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter