Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

IUMI: τα μεγάλα μεγέθη απειλούν την οικονομική σταθερότητα των ασφαλιστικών εταιρειών

tianjinfoto

Οι πιθανές συσσωρευμένες απώλειες απειλούν την οικονομική σταθερότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, προειδοποιεί ο Πρόεδρος της διεθνούς ένωσης ναυτασφαλίσεων, IUMI, κ. Dieter Berg.

Στη διάρκεια της φετινή συνεδρίασης IUMI 2016 στη Γένοβα ο πρόεδρος της IUMI εξέφρασε την ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των μεγάλων απωλειών που συνδέονται με την ναυτιλία και τις δυνατότητες τους να προκαλέσουν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ανέφερε ότι οι πρόσφατες ζημίες που συνδέονται με το σεισμό της Χιλής το 2010, το ιαπωνικό σεισμό και το τσουνάμι του 2011 (3,8 δισεκ. δολάρια οι ζημιές) οι πλημμύρες της Ταϊλάνδης το 2011 (2,5 δισ δολ ζημιές), ο τυφώνας Sandy το 2012 (3 δισεκ. δολ ζημιά) και η έκρηξη στο λιμάνι της Tianjin το 2015 (από 3-4 δις. δολ ζημιές), συνδέονται και με συναφείς μεγάλες ζημιές για την ναυτιλία.

Όπως εξήγησε η ναυτιλιακή βιομηχανία ανησυχεί ότι φυσικές καταστροφές, λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα συμβαίνουν όλο και συχνότερα και θα είναι πιο σοβαρές. Σε συνδυασμό με αυτό, την παγκοσμιοποίηση και την αδυσώπητη αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου η οποία οδηγεί σε μία αύξηση της αξίας των εμπορευμάτων που μεταφέρονται δια θαλάσσης και σε μία αύξηση στην ποσότητα των αγαθών που αποθηκεύονται σε εξαιρετικά μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ή στους λιμενικούς τερματικούς σταθμούς. Αυτά έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εξαιρετικά μεγάλες απώλειες ".

Στο Tianjin, για παράδειγμα, περίπου 68.000 αυτοκίνητα καταστράφηκαν από μία μόνο έκρηξη.

Μία ανάλογη εξέλιξη σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να συντρίψει τις ασφαλιστικές εταιρείες, τόνισε ο Berg κα κάλεσε τον κλάδο να κατανοήσει το θέμα και να το διαχειριστεί με τα κατάλληλα μοντέλα κινδύνου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter