Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μύρισε» Brexit και… η Κοπεγχάγη

elliniki naftilia 00

Κύπρος, Μάλτα, Πειραιάς, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη. Εσχάτως και Κοπεγχάγη η οποία φαίνεται να διεκδικεί με το δικό της τρόπο και το δικό της ναυτιλιακό cluster το «δυναμικό» που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια ναυτιλία στην περίπτωση που αυτό ή μέρος αυτού «φύγει» από την Βρετανία σε περίπτωση που υπερισχύσει στο δημοψήφισμα το Brexit. Και δεν είναι διόλου αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η προσοχή έχει στραφεί στους Έλληνες για μία ακόμη φορά καθώς τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας για την ναυτιλιακή τους κυριαρχία «έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους» υπενθυμίζοντας εν πολλοίς ότι αποτελούν τους «ρυθμιστές» σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο «χορό» των διεκδικήσεων , που έχει ξεκινήσει από πέρυσι φαίνεται να εισέρχεται εσχάτως και η Δανία υπενθυμίζοντας ότι και αυτή έχει να επιδείξει επιτυχημένες ναυτιλιακές δραστηριότητες και ένα εξ ίσου επιτυχημένο cluster με αναφορά στη ναυτιλία.
Ωστόσο τα «νεύρα» των αναλυτών δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς οι Έλληνες φαίνεται να διατηρούν «κλειστά τα χαρτιά τους» όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις τους ,είτε μείνει είτε φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, ενώ εκείνο που μπερδεύει περισσότερο την όλη υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες είναι παντού και σε πείσμα των καιρών, των περιστάσεων, των δελεαστικών προτάσεων κλπ, βρίσκονται και στον Πειραιά.
Το αμέσως προσεχές διάστημα πάντως θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι θα εξελιχθούν εντονότερες κινήσεις από τους διεκδικητές του μεριδίου της ναυτιλιακής αγοράς της Βρετανίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter