Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στα «έμπειρα χέρια» της «Med Tugs», το παναμέζικο φ/γ «Blue Star 1»

Η Κοινoπραξία “Med Tugs”, ανέλαβε επίσημα σήμερα το απόγευμα την ναυαγαιρεσία του φορτηγού πλοίου «Blue Star 1», με σημαία Παναμά, ουκρανικών συμφερόντων, το οποίο βρίσκεται ακυβέρνητο ανοικτά της Καλύμνου με σοβαρό μηχανικό πρόβλημα.

Δίπλα στο «Blue Star 1», καταφθάνει άμεσα από την Μύκονο όπου σταθμεύει, το ναυαγοσωστικό σκάφος “Karapiperis 18” της Κοινοπραξίας «Med Tugs», προκειμένου να το μεταφέρει με ασφάλεια στο κοντινότερο λιμάνι.

Αναφερόμενος στη νέα αυτή επιχείρηση διάσωσης του «Blue Star 1», ο Δημήτρης Βερνίκος της «Med Tugs», υπογράμμισε ότι η μεγάλη εμπειρία της Κοινοπραξίας σε τέτοια συμβάντα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της για αυτό το ιδιαίτερο περιστατικό.

Συγκεκριμένα ανέφερε : «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της διαχειρίστριας εταιρίας του «Blue Star 1» και σπεύδουμε άμεσα δίπλα στο πλοίο για να φροντίσουμε την ασφάλεια του. Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και ακολουθούν η ασφάλεια του φορτίου και του θαλασσίου περιβάλλοντος. Όλα θα πάνε καλά. Η εμπειρία της κοινοπραξίας εγγυάται το αποτέλεσμα».

Το «Blue Star 1», χωρητικότητας 6.000 τόνων dw, ανήκει σε ουκρανικά συμφέροντα, είναι ναυπηγημένο το 2005, και έχει υψωμένη την σημαία του Παναμά.

Το πλοίο, φορτωμένο με σιτηρά, είχε αποπλεύσει από το Νοβοροσίσκ της Ουκρανίας με προορισμό την Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούμ), της Τουρκίας με 14 άτομα πλήρωμα, όταν αντιμετώπισε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα ενώ έπλεε ανοικτά της Καλύμνου.

Τώρα βρίσκεται πλέον στα «έμπειρα χέρια» της κοινοπραξίας «Med Tugs», με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του πληρώματος, του φορτίου του, αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Καλύμνου.

Όπως είναι ήδη γνωστό στην κοινοπραξία «Med Tugs» συμμετέχουν οι εταιρίες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage.

Η «Med Tugs», είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες ναυαγαιρεσίας στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου.

Διαχειρίζεται περισσότερα από 30 σκάφη ειδικών τύπων μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, και συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του στόλου αυτού αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι τέσσερις εταιρίες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα, απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, καθώς επίσης διαθέτουν και ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην ξηρά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter