Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση στο ΥΝΝΠ με το Λ.Τ. Φωκίδας

kouroyblis 532

Ο Πρόεδρος και μέλη του Λιμενικού ταμείου Φωκίδος επισκέφτηκαν την Τετάρτη 21 Μαρτίου το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ( Πειραιάς-στην ακτή Βασιλειάδη.)
Συναντήθηκαν με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου κ. Διονύση Τεμπονέρα και κ. Χρήστο Λαμπρίδη ( Γ. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής πολιτικής και Ναυτιλιακών επενδύσεων), καθώς και με στελέχη του υπουργείου.
Στη συζήτηση αναλύθηκαν διεξοδικά εκ μέρους των εκπροσώπων του Λιμενικού ταμείου τα προβλήματα, ετέθησαν άμεσα αιτήματα και σκιαγραφήθηκαν λύσεις και πιθανές απαντήσεις σε αυτά.
Οι κ. Τεμπονέρας και Λαμπρίδης υποσχέθηκαν κάθε δυνατή βοήθεια, ανέλαβαν την χρηματοδότηση άμεσων έργων από το ΠΔΕ του υπουργείου και τέλος απάντησαν θετικά στην πρόσκληση που τους απεύθυνε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ Ν. Καιμάρας, να επισκευθούν την Ιτέα μαζί με τον υπουργό κ Κουρουπλή.
Η επίσκεψη στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, με σκοπό να ενημερώσουν φορείς και πολίτες για τον πρόσφατο νόμο 4504/2017 (σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική των λιμένων-χρήση χερσαίας ζώνης κτλ) καθώς και να δουν εκ του σύνεγγυς τα χρόνια προβλήματα ευθύνης του λιμενικού ταμείου.
Είμαστε βέβαιοι ότι η χρηματοδότηση αναγκαίων εργασιών στην παραλία της πόλης, την οποία ανέλαβε το υπουργείο θα αποτελέσει αναπτυξιακή ανάσα για την Ιτέα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter