Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επί τάπητος θέματα του LNG στο ΥΠΕΚΑ

LNG 7

Άκρως σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση που είχε ομάδα ελλήνων εφοπλιστών που στους στόλους τους έχουν πλοία μεταφοράς υγροποιημένων αερίων με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ καθώς επίκεντρό της ήταν ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού τόσο της χώρας, όσο και των κρατών-μελών της Ε.Ε στο σύνολο τους.

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπως προαναφέρθηκε, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των πρωτοβουλιών του ΥΠΕΚΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού τόσο της χώρας, όσο και των κρατών-μελών της Ε.Ε στο σύνολο τους, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των γεωπολιτικών προκλήσεων όπως διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο μεταξύ των άλλων εξετάστηκαν και οι προοπτικές του LNG Bunkering δεδομένου ότι σταδιακά υιοθετείται το LNG ως καύσιμο για την πρόωση πλοίων. Δεδομένου του πρωταγωνιστικού ρόλου της ναυτιλίας της χώρας και στον τομέα των LNG εξετάστηκε επίσης ο ορίζοντας επενδυτικών πρωτοβουλιών στρατηγικής σημασίας για την χώρα σε ζητήματα που σχετίζονται με την τροφοδοσία της ΝΑ Ευρώπης και την ανάπτυξη πλωτών σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου καθώς και των δυνατοτήτων που μπορεί να υπάρξουν για τον εφοδιασμό και της νησιωτικής χώρας. Από την πλευρά του ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία, αλλά και τη βούλησή του, να εγκαθιδρυθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της συγκεκριμένης κατηγορίας των εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταφοράς LNG, με το ΥΠΕΚΑ, αλλά και με εποπτευόμενους από το Υπουργείο Οργανισμούς.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ. Γιώργος Προκοπίου της Dynagas LNG Partners LP, Νικόλαος Τσάκος της Tsakos Group of Companies, Σταύρος Χατζηγρηγόρης Διευθυντής της Maran Gas Μapitime Inc (του Ομίλου Αγγελικούση) και Θεοφάνης Σαλλής, Γενικός Διευθυντής της Gaslog LNG Services Ltd. (του Ομίλου Λιβανού).

Τέλος στη συνάντηση συμμετείχαν, και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Σπύρος Παλαιογιάννης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter