Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διασπορά προϊόντων Sony με τρένα από την PCT S.A.

pct

«Tο αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη». O λόγος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία φαίνεται να διάγει μέρες δόξας, καθώς ο κολοσσός που λέγεται Sony θα διακινεί μέσω των εγκαταστάσεων της PCT S.A. με block train, προϊόντα στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Είναι προφανές, ότι η πρόσθεση και αυτού του πελάτη θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις κινήσεις του εμπορικού λιμένα Πειραιά, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έρχονται να προστεθούν στη λίστα, που αξίζει να σημειωθεί άνοιξε πρώτη η HP και ακολούθησαν οι Huawei, ZTE και τώρα η Sony.

Η δρομολόγηση συρμών που θα μεταφέρουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και η στροφή της προσοχής των μεγάλων alliances στον Πειραιά έρχεται σε επίρρωση όσων είχα, από 20ετίας και πλέον επισημάνει χρήστες των εγκαταστάσεων του λιμανιού του Πειραιά, περί της αναγκαιότητας της σιδηροδρομικής υποστήριξης του λιμένα.

Το γεγονός έχει πυροδοτήσει ένα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο καθώς υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών αναζητούν στοιχεία προκειμένου να χαράξουν τις επόμενες κινήσεις τους αναφορικά με το λιμάνι αλλά και σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε διεθνείς επενδυτές.

Χαρακτηριστικό της περίπτωσης, η incognito κρατηθείσα επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα David Pierce, ο οποίος και ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς ανάπτυξης που έχε δρομολογήσει η Cosco και η PCT S.A.

Να σημειωθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλέον και λόγω των εξελίξεων προωθεί τις δραστηριότητες ανάπτυξης των σιδηροδρομικών συνδέσεων των λιμένων της Θεσσαλονίκης του Βόλου και της Αλεξανδρούπολης ενώ υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ζέον ενδιαφέρον για επενδύσεις στον συγκεκραμένο τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και των logistics από κινέζικης, ρωσικής και γαλλογερμανικής πλευράς το οποίο είναι σε γνώση των αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter