Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Σφυρίζουν» τα τραίνα στο λιμάνι

DSCN24041

Έμφορτος εμπορευματοκιβωτίων ήταν ο εμπορικός συρμός που έφυγε από τις εγκαταστάσεις της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας COSCO-HP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία και έχει ήδη δρομολογηθεί.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι την δρομολόγηση των εμπορικών συρμών από τις εγκαταστάσεις της PCT SA είχε ανακοινώσει επίσημα ο πρόεδρος της, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος στη Θεσσαλονίκη από του βήματος του συνεδρίου του Economist εστιάζοντας μεταξύ των άλλων στη δυναμική που προσδίδουν τα ελληνικά λιμάνια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ως γνωστόν η συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με COSCO-ΗΡ «άνοιξε» το χορό των ενδιαφερόμενων για τη γραμμή Πειραιά-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Τουρκίας-Τσεχίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν ήδη την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει βολιδοσκοπηθεί από μεγάλες πολυεθνικού χαρακτήρα εταιρίες για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω γραμμή, που καθιερώθηκε με την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Ικονίου με το διεθνές δίκτυο, για διασπορά προϊόντων τους τόσο στην εσωτερική ελληνική αγορά όσο και εκείνη που προσδιορίζουν τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια και όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρόλος του σιδηροδρόμου και ειδικότερα στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών «αναβαθμίστηκε» με τη συμφωνία COSCO-HP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδηγώντας με ταχείς ρυθμούς στην μετά από μία συναπτή εικοσαετία συζητήσεων και σχεδιασμών στην σιδηροδρομική κάλυψη των τμημάτων του εμπορικού λιμένα του Πειραιά με ότι αυτό πλέον συνεπάγεται θετικά για την ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών αλλά και logistics στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης - Ειδομένης και Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα πρόσφατα οι καθ ύλη αρμόδιοι υπουργοί κ. Χρυσοχοϊδης και Χατζηδάκης είχαν κατά την ανακοίνωση νομοθετικού πλαισίου για τα logistics αναφερθεί στη σημασία της σιδηροδρομικής κάλυψης των λιμένων.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter