Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρυξέλλες: Ανοικτή η διαπραγμάτευση για το φιλικό διακανονισμό COSCO

cosco piraeus 600 1

Διαλόγου συνέχεια σχετικά με το θέμα του φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ- COSCO και των ερωτημάτων που έχουν εγείρει οι Βρυξέλλες. Νωρίτερα το απόγευμα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Χ. Αλμούνια με τον οποίο και συζήτησε τις πτυχές του όλου ζητήματος το οποίο και θεωρείται «καταλύτης» των εξελίξεων γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Ουσιαστικά αναμένεται η τελική πρόταση του Μ. Μπαρνιέ για το αν υπάρχουν προβλήματα νομικής φύσεως με το φιλικό διακανονισμό και εν συνεχεία με βάση τα στοιχεία θα ληφθεί η τελική απόφαση. Οι συζητήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, φαίνεται να δικαιολογούν το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας από την ελληνική πλευρά στον οποίο και αναφέρθηκε νωρίτερα το πρωί το "theseanation".

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την λιμενική πολιτική τονίζοντας μεταξύ των άλλων τη σημασία της προσέλκυσης επενδύσεων για την ελληνική οικονομία στον λιμενικό τομέα και με δεδομένο ότι η COSCO υλοποιεί ένα τέτοιο πρόγραμμα στον Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter